Mervin Kızlar merhaba ... biz bugün 7 günlük olduk... sezeryan olduğum için çocuk bir türlü memeye alışamadı o yüzden pompayla sağıp veriyorum ama anca 30-40ml çıkıyor her öğün... Sütümü arttırmak için hangi besinleri daha fazla tüketmeliyim bir fikri olan var mı 🙁 ?
Esraabrklu Mervin kuru soğan 😊bulgur pilavı komposto diye biliyorum.bunları bir dene.bide rezene çaýı
Tunti Mervin canım biz de 3 günlük olduk bugün🙂 sağlıkla büyüsün bebeğin(: soğan ve rezene çayı gerçekten çok etkili kesinlikle tavsiye ediyorum.
Tbrk Mervin tvde doktor aciklama yapmsti. Sutun fazlalassin diye anneler sekerli su serbet diye baski yapiyor ama onlar hic bir ise yaramiyor icmeyin size kilo dedi. Bol bol su icmen lazimmis sutunun fazlalasmasi icin
SHA Canım komposto çok iyi süt yapar bulgur ve sütte iç meyve suyu bide çayının şekerini bol koy sütünü arttırır
Snmscl SHA canım süt gaz yapar bebeğe belirli bir süre içmemesi lazım sütü benim doktorum izin vermedi
Yeniannee Su cok önemliymiş süt icin bende tv de izledim gecen gün bi de tarçın cok süt yapıyor elmanın üzerine döküp yiyebilirsin kaynatıp suyunu içebilirsin cnm
Dytanne Mervin canım soğan mercimek süt yapıyor ama sakın yeme bebekte gaz yapıyor, komposto iç bol su tüket fazla şekerli şeyleri yeme. Sulu meyveleri yiyebilirsin. Yaş üzüm bulabilirsen onu ye çok süt yapıyor. Ama sütüm olsun diye gaz yapacak şeyler yeme çocuk süt içmek istemez. Sağdıkça sütün artar merak etme. 😘 ama biraz sabr gerekiyor 😘
Sonaybaycin Mervin bizde 46 günlük olduk canim sana en öncelikle tavsiyem gögsümü almiyor diye pes etme bende de olmustu ve ısrarla vermeye calıstım 2 gün sonunda gögsümü aldi sürekli sagarak verirsen bebegim bidaha hic emmez ve cok zor olur senin icin. Su ve humananın emziren anneler icin cayı var ben faydasını gördüm🙏🏼 Saglikla büyüt bebisi
1PrensAnnesi Mervin kesinlikle bulgur(ama gaz problemi yaratma özelliği var bol kimyonla tüketin), dereotu, çok su içmek, yoğurt👍🏻, komposto
Sydgrdl Mervin ben en çok boza yi duyuyorum canım bende sezeryan olcam 10 gün var nasipse şimdiden başlasam diye düşünüyorum
Mervin Sydgrdl bende boza almıştım cnm ama hastanede doktorlar içmeme izin vermedi bebekte kolik yapıyormuş
grkmaydnymn Mervin havuç boza hurma ve kuru incir ye yada kaynatıp suyunu içebilirsin canım hergün düzenli ye iç artıyomuş
Mehmetinannesi Mervin canım kardeşime doktoru mayalı olan herşey demişti maltana diye içecek var onu boza kefir ve hurmayı deneyebilirsin bide günlük su tüketiminde aşırı önemli çünkü asıl süte destek su içmek umarım işe yarar bide doktor sütün gelmesede mutlaka emzir demişti çünkü emzirmekte sütü artıyor benim kardeşimde çok işe yaradı sizdede faydası olur
Mehmetinannesi Mervin arkadaşlar soğan süt falan yazmışlar ama ayran soğan bulgur aşırı gaz yapan yiyecekler sınra bide gazla uğraşmal kalırsın hem kendin hem de bebeğin için dikkatli yemelisin bence
Snmscl Mehmetinannesi canım kimyon da tüketirse gaz problemini ortadan kaldırır ama sütü bende tavsiye etmiyorum aşırı gaz yapıyor benim doktorum içme dedi bana ama bulgur soğan inanılmaz derecede süt yapıyor içine biraz kimyon döküp tüketebilir