yenihamileyiz bunlar tamamen benim fikirlerim hiçbir şekilde sizi yönlendirmek istemem. İlk gebeliğimde ultrasonda gözükmedi ben ısrarla olup olmadığını öğrenmek için gitmiştim. Doktor alt muayene yaparsak görürüz dedi izin verdim 5 haftalık kese gördük. 2 hafta sonra kontrole gittim kese hala 5 haftalık kalmış. 2 kez alt muayene yapıldı ardından kanama başladı ve düşük yaptım. Çevremdeki herkes alt muayene yaptırdım diye kızdı. Uzun süre kendimi suçladım. Bilimsel olarak hiçbir doğruluğu yok ama çevredekiler öyle deyince psikolojim çok bozuldu. Çevremde yaptırmak istemeyenler de doktorun öfkesi ile karsılasmıslar. İkinci gebeliğimde evde test yaptım pozitif çıktı sabırla bekledim bir süre iyice büyümesi için… 1 ay sonra gittim doktora ultrasonda göründü cok şükür. Su an 14 haftayoz ne zaman gitsem ultrason muayenesi yapıldı asla alt muayene yapmadılar. Doktora sordum aciliyeti ciddiyeti olmadığı sürece ilk aylarda alt muayene yapmam dedi. Kararı siz verin yine de ama testiniz pozitifse kan verip betaya bakarak haftasını bulabilirsiniz gebeliğin. Ben kendimce alt muayene yaptırmayın derim ama siz bilirsiniz. Tavsiyem şu olur size acele etmeyin sakin olun biraz zaman tanıyın kendinize. Evde test ya da kan testi gebe çıkarsa folik asit başlarsınız düzenli beslenirsiniz. Ultrasonda görmeniz daha iyi