23kubra23
Öncelikle çok geçmiş olsun. Bende geçen yıl aşılama yapılacağında ovitrelle çatlatma iğnesi kullandim ama çok fazla yumurta oluştuğu için aşılamayı iptal etti doktor. Ancak çatlatma iğnesi sebebiyle muhtemelen sol tupumde dış gebelik oluştu. Ben tesadüfen iğneden 10 gün sonra adet oldum. Adetin 2. Günü kan degerlerime baktırmak için doktora gittim beta da istemiş doktor. Ve 33 çıkmıştı değerim. Ama kanamam adet gibi hep devam etti. Ve 2 güne bir hep düzenli artış oldu. 2000 li değerlere geldiğimde kese görünmedi. 2 gün daha bekledik 4000 lere ulaştı ve sol tüpte görüldü kese. Tek doz iğne yapıldı yanlış hatırlamıyorsam 100 mg idi. Zaten her yerde yazar bu iğne ilk başta yükseliş gösterip daha sonra yavaş yavaş düşmeye başlıyor. Ve beta yükselirken 2 güne bir 2 kat artarken düşüş hep daha yavaştır diye okumuştum. İlk doz sonrası 5000 lere yakın yükseldi ancak daha sonrasinda doktorum 2 güne bir daha sonra 4 güne bir kan değerlerine baktı ve yavaş yavaş düştü. 19 Şubat’ta iğne olmuştum. Mayısın sonunda görebilirim sıfırlandığını. Ve sol tupumde kalıcı bir ağrı oluştu. Hsg çektirdim 8 ay sonrasında sol tüpüm kapalı çıktı. Nasıl bi psikolojisi olduğunu yaşamayan asla anlayamaz. Rabbim kimseye de yaşatmasın. Tekrarlayacak korkusu çok başka bir şey. Ben şuan bu korku yüzünden tüp bebek tedavisi ile hamileyim. Transfer sonrası bile dış gebelik olabilme ihtimali ile bekledim o günleri. Çok uzun yazdım ancak bu konu ile ilgili gerçekten insanların bilgisi çok az