Mercimek48 EmelBG_ iKiz gebeliklerde tanı testlerinin başarı oranları tekil gebeliklere göre bir miktar düşük ama tekil gebeliklerde amniyo sentez kromozomal bakılabilir hastalıklarda %100 doğru sonuç veriyor..ha ama incelenmeyen bir hastalık çıkar bebekte o ayrı bir durumtabi…
Sedaaa95 ikkrk91 15 gündür ne çektim şimdi daha fazla uzaması beni çok kötü etti o yüzden yazacağım galiba😔
ikkrk91 Sedaaa95 sizi cok iyi anlıyorum 3 hafta hic uyku yoktu bnde hergun acabalarla geçmişti. Zor süreç. İnsalah guzell sonuçlar alirsiniz.
Sedaaa95 ikkrk91 Aynen öyle ne uyuduğumu biliyorum ne yediğimi içtiğimi beni çok yıprattı bu süreç. İnşallah temiz güzel gelir başka bir şey istemiyorum
Elaeyl Bugün çalıştığım ortamdan birisi anlattı, ikili tarama yüksek çıkmış amniyosentez de down çıkmış, ama çocuk sapasağlam doğmuş, bende şaşırdım %100 doğru sonuç diye biliyorum nasıl olmuş sasirdim Allahtan umut kesilmez işte
Sedaaa95 Elaeyl doktor bana %100 doğru sonuç demişti nasıl oluyor ki bu. Boşuna mı yaptırıyoruz biz o zaman
Hallegalley Sedaaa95 Doktorum 4 lü tarama testinde riskli dedi down sendromu için bugün perişan haldeyim bende
s_e_v_d_a1869 Sedaaa95 yaa arkadaşlar yapmayın bunu kendinize test mest yalan.detaylı önemlidir oda gerçekliği belli değil
Sedaaa95 Hallegalley Neden 4lü yaptırdın? Ben 2li yaptım risk yom diye 3lü 4lü yapmadım. Detaylıda temiz çıktı sonra bir doktora daha gideyim dedim 24. Haftada ense kalınlığı var başka bir sorun yok her şey iyi sadece ense dedi amniyosentez yapalım %85 temiz gelirmiş ama yinede yapalım dedi yaptım. 5 temmuzda yaptım hala sonuç çıkmadı ve delirdim artık😔
Hallegalley Sedaaa95 İkili yaptırmadım ben vakti geçti doktorum da güvenilirlik açısından 4lü tavsiye etti acil olarak detaylı ultrasona gir dedi bugün
Hallegalley Sedaaa95 Bekleme süreci çok yıpratıcı haftaya detaylı ultrasona gireceğim bende 1 hafta nasıl bekleyeceğim bilmiyorum
mangolingo Sedaaa95 içinizi ferah tutun. ense kalınlığının ölçüsü özellikle ikili test zamanında yapılan ultrasonda önemliymiş. sonrasında çoğu bebekte kalınlaşma oluyormuş zaten. ki zaten ense kalınlığı down sendromu riskini sadece %1.6 oranında arttırıyor diye biliyorum. bana da detaylıda bazı belirtiler yüzünden amniyosentez önerildi. korkup fetal dna yaptırdım. çok şükür temiz geldi. içinizi ferah tutup bol bol dua edin. biliyorum beklemek çok zor ama umarım sonunda mutluluk gözyaşları dökersiniz 😌😌
Sedaaa95 Hallegalley İnşallah temiz çıkar ama en güvenilir olan amniyosentez ya da fetal dna o yüzden bunlardan birini yaparsan doğuma kadar için rahat eder
Sedaaa95 mangolingo Amin inşallah ya inşallah dediğiniz gibi olur. Allahım kimseyi evladıyla sınamasın o kadar zor ki içimi bilseniz canım çıktı resmen 15 gündür. Bugün hiç uyuyamadım gece boyunca sabah 9da hastaneyi aradım ama çıkmadı dediler çok kötü oldum yine. Bende anlamadım 24. Haftada ense kalınlığına bakılmaz dedi başka bir doktorda ama işte bir kere şüphe düştü içime. İnşallah temiz gelir başka bir şey istemem Allah kimseye yaşatmasın bu duyguyu çok zor gerçekten
happiestMom Sedaaa95 siz zaten 24. Haftaya gelmişsiniz ve ense kalınlığı demiş ben asla kötü düsünmüyorum çünkü o haftada tüm bebeklerin kalın oluyor önemli olan 11 ve 14 hafta yani ikili test aralığı diye biliyorum oda sizin temiz gelmiş zaten. Sizi çokkk iyi anlayabiliyorum ama sakın kafanıza takmayın sonucunuz temiz gelicek bu testlere ben asla güvenmiyorum zaten benim arkadasım o sıvıyıda aldırdı %100 down sendromu dediler aldırmadı bebegi dünyalar güzeli bir kızı var ve cokk saglıklı allaha sükür hamileliği zehir oldu kızın sende hamileliğinin tadını cıkar için hep ferah olsun bebeginde hiçbir sey cıkmıcak 🙏🏻❤️
Fatma0090 Sedaaa95 inşallah güzel sonuclar alırsın canım ama bnce hic gerek yoktu verende Rabbim alanda Rabbim herşeyin hayırlısını versin inşallah saglıklı sıhhatli 🤲🏻 herne olursa olsun o da Bi can Rabbime dua et hayırlısını verıcektır Rabbim
Sedaaa95 Fatma0090 inşallah. Orası öyle zaten ama işte insan bilmek istiyor doğuma kadar bu düşünceyle çok zorlanırdım
Sedaaaa61 Sedaaa95 bende sizin sonucunuzu merak ediyordum bana bir ay dediler iki hafta daha nasıl bekleyeceğim bilmiyorum inşallah sizden iyi haberler alırız