Minikanne10 35haftalik olduk ve bir haftadır ellerim ve ayaklarım geceleri kaşınıyor ,araştırdığımda safra asitleri birikimce karaciğerde,kaşıntı yapabilir çıktı.Bunu tam olarak bilen,yaşayan varmı acaba?
Ipeklendikk Minikanne10 merhaba, ben 33den beri yaşıyorum 35im şuan. Ursodin hap kullanıyorum günde 3 kez o biraz hafifletti. Kaşıntı tam olarak bitmiyor ama kanatacak kadar da kaşımıyorsunuz. Ilık ve hatta soğuk duş rahatlatıyor. İlk 3 gün geceleri dayanılmaz hale gelmişti alsınlar artık diye düşünüyordum sonra böyle düşündüğüm için vicdan azabı çekiyordum. Eğer hiç de dayanamaz hale gelırsen acil de boş serum takıyorlar kanı cıvıltsın diye. Vücudumun her yeri yara bere içinde sırtımda tırnak izleri var 😂😂
Ayla1225 Minikanne10 35 haftalikken bende de başladı kaşıntı bugün dahiliyeye gidipkan tahlili yaptıracağım.
Ayss01 Minikanne10 ⅔ haftadır bununla uğraşıyorum geceleri kasimaktan gram uyku uyuyamıyorum. Ayaklarimi ellerimi buzlu suya katiyorum. Ben 37 haftalığim doktorum doğumu beklemeden alalım degerlerin yukselirse tehlikeli bi durum dedi baya. Unfalcon bende o ilaçdan kullanıyorum bi gece çok kaşınıyor bi gece az kaşınıyor. Bakalım bugün acile gideceğim ne soyleyecekler
maisiyah_345 Kolestaz nasıl birşey biliyor musunuz uzun çizgiler bırakır kaşıdıktan sonra siz bi google görsellerden bakın bedeninizdeki çizgilerle kolestaz çizgileri aynı mı aynıysa hemen bi doktora gidin
Minikanne10 Ipeklendikk oooov sizinki daha kötüymüş,çok şükür bnmki o kadar fazla değil dereecesi.Persembe kontrolüm var doktoruma söyleyeceğim bakalım😌
Nefinaya Haftadan beri bende de kaşıntı olmuştu. 35. Haftada safra asidi yüksek çıkınca ursodin yazdı dr. Kaşıntılar 1 haftaya yüzde elli azaldı. 36. Haftada tekrar test yapıldı üst sınırın çok az üstünde çıktı ancak üçte bir oranında azalmış. Dr alalım riske atmayalım, her ne kadar düşse de hala yüksek dedi ancak ben bekleme taraftarıydım çünkü kontrole gittiğimde kaşıntı bitmişti yani daha da düştüğünü anlıyordum. Bugün 39+3üz, kaşıntı yok bebekte de problem yok. Yarın kontrole gideceğim belki son kez test yapmak isteyebilir dr. Kolestazda genelde 37. Haftada almak istiyorlar ilaca rağmen kaşıntı bitse dahi. Ancak risk çok düşük olduğundan eğer annede ve bebekte yapılan kontrollerde sorun olmazsa normal zamanı beklemek lazım diye düşünüyorum ki bazı drlar da bunu uygulayıp normal doğum zamanına kadar bekletiyor