Kendi doktorum bebekte kist ve kalpte parlaklık görmüştü detaylı ultrasona yönlendirmişti. Bizde ünlü olan bi doktora bayağı araştırıp gittik, epeyde bi ücret ödedik. Doktor başta çok iyiydi muayne ederken kistler kaybolmak üzere dedi. Kalpte parlaklık devam ediyor hala ama anlatacağım muayne bitince dedi. Muayne bitti, iki belirti olması biraz down riskini arttırıyor. Amniyosentez ya da fetal DNA öneriyorum siz ne düşünüyorsunuz dedi. Fiyatlarını söyledi. Bence sonuçlar temiz çıkıcak %99 son haftalarda kaybolan şeyler ama yapmakta fayda var dedi.Eşinle konuşun terasta karar verin şuan bile yapabilirim dedi. Eşim ve ben o an baya şaşırdık, bende bu burda sizin terasınızda ayaküstü verebileceğimiz bir karar değil, size sıradan geliyor olabilir ama dedim o an biraz afalladı. Evet siz eve gidin düşünün taşının numaram var sizde zaten dedi. Tamam desem o an amniyosentez işlemini yapacak. Ücretleri alıcak. Aşırı morelim bozuldu. Kendi doktoruma gittim daha sonra , oda bu işlemlere gerek yok parlaklık ve kist kaybolan şeyler bebeğin gayet iyi ikili testler temiz. Kafanı hiç karıştırma dedi. Bu kadar ticari yaklaşılmasını, insanların o an ki zaafiyetinden faydalanılmasını gerçekten aşırı can sıkıcı buluyorum. Kafamın bir yerinde hala yaptırsamıydım acaba düşünceleri geçiyor. Başına böyle bir durum gelip yaptırmayan ya da yaptıran var mı acaba merak ettim..😔