Buraya ilk katıldığım günden beri doğum hikayelerini okuyorum bazen ağlıyorum bazen gülüyorum ve sıra Allahıma binlerce kez şükürler olsun ki bana geldi ❤️ Kızlar başlamadan önce demek istiyorum ki bu annelij olayını kim anlatırsa anlatsın ne kadar ballandırırsa ballandırsın yaşamadan bilmek imkansızmış. Onun kokusu hissiyatı bambaşka bir şey Allah anneliği hak eden anne olmak isteyen herkese nasip etsin ❤️
Şimdi hikayeme geçiyorum
38 in sonlarından sonra artık ciddi anlamda hamilelik yormaya başladı yürümek bile istemiyodum o yüzden bir an önce doğurmak istiyodum ama bayrama denk geldi ve annem yanımda yoktu o yüzden bayramın hemen bitişiğinde 14 temmuzfa doğurmak istiyodum 13 temmuzda çatı muayenem vardı doktorum gayet rahat normal doğurabilirsin dedi o yüzden normal olarak ilerliyorduk. Ben eve gittikten sonra artık bol bol hareketlere ananas sularına başladım ve ilişki oldu. Bunlardan birkaç saat sonra bacaklarımda adet ağrısna benzer ağrı hissetmeye başladım belim de aynı şekilde ağrıyodu kasılmalar vardı ve kasılmalara bunlar da eşlik ediyodu. O gece biraz beni zorladılar ama sonra gitti ortadan kayboldular 14 temmuz sabahı annem geldi ve ona kahvaltıya gittik daha sonra uzanmak için bir odaya gittim ve baktım ki kasılmalara belimden giren bir ağrı da eşlik ediyo bacaklarım aynı şekilde çok ağrıyor dedim sanırım bu bebek alarmı. Annemle nst için hastaneye gittik ve nst de doğum sancılarım çktı 🥳 ama ben çok rahatsız hissetmiyordum nst de 90-100 lerde sancı çıkıyordu. Daha sonra doğumhanede çatı muayenesi yapıldı ve 1 parmak açılma olduğu söylendi. Doktorum bu şekilde seni hastaneye yatırsam buralarda sürünürsün eve git evde sancını çek daha sonra buraya gel dedi ben de öyle yaptım eve gittim ertesi sabaha kadar hareketler yaptm ama sancı beni gerçekten hiç zorlamıyordu ve bebeğim hala kanala girmemişti. Ertesi sabah 15 temmuzda nst için hastaneye gittik nst de düzenli sancılarım yine vardı alttan muayenede de sadece 2 parmak açıklık çıktı. Daha sonra doktorum geldi bi de o muayene etti ve bebeğin suyu çok bol oldupu için kanala giremediğini söyledi sezeryana dönme ihtimali var dedi ben de hocam o zaman direkt sezeryan olsun dedim ve karar verdik sezeryanla bebişine kavuşucaktım 🥳🥳
Sabahtan nst gireceğim için bir poğaça meyvesuyı yemiştim o yüzden 6 saat odamda bekledim daha sonra sezeryan için aldılar beni şimdi aşama aşama merak edilen konuları anlatıyorum 😂
Spinal anestezi- Kızlar spinal anestezi iğnesi aşırı acıtan bir iğne değil popoya yapılan bir iğne gibi bir şey. Anestezi doktoru noktayı buluyo ve sonra göğsünğ çenene koy diyo ayaklarım aşağıda ameliyat masasında oturdum hiçbir şekilde kıpırdamamak gerekiyo bence en zoru buydu çünkü insan refleks veriyo iğne olduğu anda sağ bacağıma elektrik çarpması gibi bi şey oldu ve sonra sanki biri bacaklarıma battaniye örtmüş gibi aşağıdan yukarı ısınmaya başladı. daha sonra beni masaya yatırdılar ve ellerimi bağlamaya başladılar.
Sonda- Sondayı spinalden sonra istedim ama bi şeyi hesaba katmamıştım ben 😂 heyecandan çişim geldi orda ne kadar yapmayon etmeyin çişim var önce tuvalete gideyim desem de bi şey olmaz dediler ve sonda takılırken her yer çiş oldu 😂😂 O yüzden sanırım 2 kez taktılar sondayı. Hiçbir şey hissetmedim ama sanırım zorlandıkları için o bölge hasar gördü çiş yaparken yanıyo şu sıra
Ameliyat anında hiçbir şey hissetmedim sadece kızımın çıkış anında karnıma yapılan baskıyı hissettim ve o an 🥺 Kendime demiştim ağlamıycam o anı güzel yaşamak istiyorum ama sesini dıyduğum an tutamadım kendimi daha sonrası beni çekiştirmiiler dikmişler hatırlamıyorum bile muazzam bir şeydi. Birax teöizleyip yanıma getirdiler kokusunu bol bol çektim öptüm ve gitti. İşte ondan sonra gözlerimin zonklamaya başladığjnı hissettim daja sonra tüm yüzüm kalp gibi atmaya başlado. Dedim kendimi iyi hissetmiyorum meğer o sıra tansiyonum çok ciddi şekilde düşmüş kafamı yukarı kaldırdılar sonra göğsümde bi baskı hissettim ağrı gibi onu da söyleyince anestezi istersem bayıltabileceğini söyledi ama ben istemedim sadece bir sakinleştirici verdi derin nefes alıp bitmesini bekledim. Sonuç olarak odamda kızımla kavuştum ❤️❤️ Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah
(Burası biraz hassas)
Doğumdan çok canımı yakan tek şey bastırma oldu. Bazıları abartıyor sanardım ama sanırım bu uyuşukluğun geçme hızıyla alakalı bir şey. Benim uyuşukluğum hızlı geçmeye başladı ve bastırmaları çok net hissettim. O bastırmalar canımdan can aldı. Ağrısını geçmesi uzun sürüyor onun geçmesinin üstünden fazla geçmeden tekrar yapıyorlar 4-5 kez yapıldı. Daha sonrası kolayladı şükür. Şuan 3. günümüz maşallah yürüyebiliyorum yavaş yavaş ama kalkışlarda bazen yardım alıyorum ❤️ Çoook uzun oldu kusura bakmayın merak ettiğiniz ne varsa sorabilirsiniz elimden geldiği kadar cevaplarım ❤️