Merhabalar. Burada her gün doğum hikayeleri okuyarak nihayet hamileliğim sonlandı. Uyumadan önce yine doğum hikayesi okuyup kendimi motive etmiştim. Yalan yok sezeryana hazırlıklydm her ihtimale karşı ama normal doğuma odaklanmıştım. 14 temmuz gece boyu düzensiz sancılar çektim son haftalarım hep düzensiz sancılarla geçti zaten. Bir yandan da gözümden uyku akıyor takipte edemedim. Sonra sabah sekiz gibi duş alayım rahatladım diye niyetlendim tam o esnada karnımdan pıt diye bir ses geldi. Sanırım nişan dedim bekledim. Sonra doğruldum doğrulmamla suyun gelmesi bir oldu önce sızıntı şeklinde ayağa kalkınca engel olamayacağım şekildeydi. Eşimi uyandırıp hastaneye doğru yola çıktık. Hastaneye vardıgımızda sancım vs hiçbisey yoktu. Ebe kontrol etti açılman yok dedi. Odaya alındım burdan dönüşte yok ama dedi 😂
Odaya geçtim sancılar yavaştan kendini hissettiriyordu. Dr um geldi ve kontrol etti, açılman yok bekliycez dedi. Buraya kadar her sey güzel, tamam dedim odama geçtim hareketler yapmaya basladim açılma olsun diye. Sancılar biraz daha şiddetlendi ebe komtrol etti ve 2 cm dedi ama bünyem sancıları öyle cok hissediyor ki 2 cm benim için sanki doğum aynıydı bence bu kesinlikle kişiyle alakalı birsey. Vücudumun dayanamayacağını hissediyordum artık ebe Dr nst sonucunu attı. Dr acil sezeryan bebeğin kalbi doğum anını kaldırmaz dedi. O an her şey o kadar ani oldu ki benim için hicbir sey diyemedim sadece gözümden iki damla yaş süzüldü. Beceremedim diye geçirdim içimden. Hala çok üzgünüm çok isterdim normal olmasını ama bebeğimin sağlığına odaklıyım.
Apar topar amelîyathaneye alındım eşimi bile göremedim vedalaşamadim.
Spinal oldum iğne yapıldı kendinizi kasmazsanız hiç acımıyor zaten aşağı sancıyla indiğim için iğne acısını hissettim diyemem.
Tamamen uyuştum sonda takıldı, sonra Dr geldi ameliyat başladı beş dk sonra bir ses geldi ama o anki hissi tarif etmem mümkün değil, ağlamaya başladım. Bebeğimi hemen göstermediler bana kenara alıp sarıp öyle getirdiler. Yanağıma verdiler aşkım aşkım diyerek ağladım o kadar sıcak o kadar yumuşaktı ki. ♥️
Pamuk kızım benim. Sonra odama çıktım bebeğim geldi emzirdim.
İlk yürüyüş evet biraz sancılı oluyor ama tamamen sizin çabanıza bağlı
Bide yere çömelerek ayak tabanlarınızı yere basarak gazınzı çıkarmaya calısın tuvaletinizi yapıyor gibi.
Şimdi evimizdeyiz yanımda uyuyor, dünyanın en güzel kokusu onda sanki.
Sezeryan dikişi sancıları konusunda önerilerinizi alırım kızlar. Allah hepinizin yardımcısı olsun. Hakkınızda hayırlı olan neyse o olsun. Benim hikayem böyleydi. Hepinizin hikayesi mutlu bitsin ♥️