Melikerva ayrıntılı ultrason gen tarama testlerine kıyasla daha az bilgi verebiliyor yalnız,şöyle ki daha önce 2 kaybım olduğu ve de yaşım itibariyle dr um ultrasonda bir sıkıntı görmese de fetal DNA testi önerdi yaptırdım ama yeterli örnek bulunamadığı için sonuç alamadık amniyo sentez yapmamız lazım bu durumda dedi ki takipli olduğum dr um da perinatolog her ay kontrole ona gidiyordum.amniyo sentez yapmasak ultrasonla ilerlesek olmaz mı dedim ultrason %70-80 doğru bilgi verir göremediğimiz bir şey olabilir atladığımız birşey ded, en kesin sonucu amniyo sentez ile alırız dedi bende o yüzden yaptırdım ki dediğim gibi ultrason bulgularımda ve ölçülerinde hiç bir sıkıntı yoktu çok şükür amniyo sonucu da temiz geldi 🙏🙏🙏ama amniyo yapmasam ve detaylıda atlanan birşey olsa bunun sonucunda bebeğim doğduktan sonra ya da son zamanlarımda bir sorun yaşasam vicdan azabı duyardım.çünkü belki alınacak tedbirlerle bebeğim bir sıkıntı yaşamak durumunda kalmazdı doğumdan sonra vs…ki insanları bebek engelli ya da sendromlu olduğunda niye aldıracak mısın diye sorgulamakta bize düşmüyor bence,kim ister bebeğinden vazgeçmek ama engelli bir bireye yetebilmek ya da onun sizden sonra hayatına devam edip edemeyeceği gibi meseleler de var düşünülmesi gereken..Allah kimseyi evladıyla sınamasın inşallah 🙏 sağlıkla sıhhatle doğsun tüm bebekler🙏🙏