Mp182 27 aylik kizim var tecrübelerimi yazayim :) biz oda yaptik oncelikle odasinda montesseri vardi esim kendi yapti vs o yuzden karyola tarzi bir besik daha almadim direkt park besik aldim 11 ay yatak odasinda yanimizda onun içinde yatti 11 aylikken odasini ayirdim montesseriye gecirdim. Bu zaman zarfinda hic extradan bi besige vs daha ne bileyim ihtiyaç duymadim. Hic dantelli gupurlu şıkıdım nevresim almadim asla bebek onlarin ustunde yatamaz zaten sirf gösteriş 😀 bol lastiklo carsad almistim nevresim bile gereksiz cunku ustune o boyda kocaman bi yorgan geçirip ötmüyorsunuz…
Bebek kuveti hediye geldi ama bence gereksiz hee ben bebegi tek desteksiz kendim yikayacagim en basindna beri derseniz tek basiniza oldugunuz için file olayindan dolayi belki ilk 2 ay falan isinize yarayabilir ama benim kizim 48 cm dogmus olmasina ragmen bile 40 ciktiktan sonra onun icine sigamamisti zaten 1 aylikken hareketler ufak ufak basladigindan file pek güvenli olmuyor. Ben anam babam usulü bildiginiz legen alip onda yikamistim aylarca cokta rahat ettim😅😅
Sekilli bebek sungerleri görüyorum kabak lifinden vs ne bileyim sert malzemeler asiri gereksiz bebegin cildine onu süremezsiniz hic. Havlu setlerinin icinde ufak bi kesesi oluyor onunla yikamak daha mantikli. Banyo suyu isisi hic termometre gereksiz dirsek dururken :) isin sakasi cogu akilli cihaz biz bilmesekte nesnelerin objelerin isisinida ölçüyor onunlada is görebilir. Bebek taragi denilen sey cok aman aman gerekli degil yani bu pahali olanlari bahsediyorum ben. Normal bebek taragida gayet is görüyor zaten ille pahali bi marka olmasina lüzum yok. Alt acma bezleri genelde bilinmeden büyük ebatli alinabiliyor onlari ikiye kesip kullanmak daha mantikli😀 ana kucagi ben ilk etapta almamistim 3 aylik oldu kizim cok istedim gorumcem hediye aldi kizim 3 dk durmadi ustunde ya alismadigindan ya sevmediginden benim isime yaramadi direkt abimlerw verdim onlar resmen dogar dogmaz koydular ama oda sevmedi bizimki kalitesizdi ondanmi acaba dedim😀😀 halbusi babyplusun oyuncakli falan bu modeliydi. Neyse bundada almayi düşünmüyorum o yuzden her bebek sevmeyebiliyor hele o en pahali olan babyjorne esiniz asgaei ücretle calisiyorsa hic gerek yok bacim… bebek onsuzda durabiliyor yer bebesi yapin gerekirse bebelerinizi 😀😀 ben muzikli piyanolu bu sekilli oyun hali matindan almistim hevesle, 3 aylikken durdu uzerinde biraz sonra korktu kizim ondan anlamaya baslayinca e 4 aylikkende donmeye baslayinca onlarda epey minik sigmadi icine surekli saga sola giderdi dönerek direkt yer yorgani yapmistim sekilli potikareli kumaslardan degisik bi isleme sekli vardi epey sure onun ustunde vakit geçirdik. Bebek arabasi tamamen kisisel bir tercih abim hediye aldi ama almasaydida almazdim gereksiz ilk etapta. Ha saglik ocagina gidiyorsunuz ara sira benim evim epey yakin kucagimda da götürürdum ama hadi var diye bebek arabasiyla dolaştırdim sonrada esimle gezmeye saga sola giderken her seferinde kucagimda durmasi gereken el kadar bebek zaten bebek arabasinda max 15-20dj duruyor diye yanimizda yük yaptik :) ha bir kez sahilde isime yaradi yalan yok uyumustu icinde mis gibi 1 saat kucakta durmasindan iyidir dedim ama net sekilde 6 ayliktan sonra falan ihtiyac oldu oda markete saga sola uzun alisverise ciktigimda esim yanimda yokken cok isimi gördü.