Cigdemcik_28 Prematüre bebekler kadar mücadeleci bebek yok emin olun. 470 gram doğan 3600 gramla taburcu olan bebek biliyorum. Önemli olan sizin rahatlamanız. Yapılan araştırmalara göre bebekleri annelere verdiklerinde anne stresliöise bebeğinde o anki durumdan etkilendiği. Ama anne sakin ise bebeğin nefes alıi verişlerinde bile düzeltmeler olduğu görülmüş. Kızım 34 hafta doğdu preeklampsiydim 190/110 tansiyonla alındım sezeryana ve şişliklerden hareket edemiyordum. Kızım 34tü ama 32yle uyumluydu 8 güm kaldı yoğun bakımda. Ve pandeminin en kötü zamanında kızımı görmeden dokunmadan 8mgün geçirdim. Doğduğunda da göstermediler çünkü kötüydü ilk doğduğunda direk yoğun bakıma indirdiler. Hep sabrettim, ağlamadım, üzülmedim. Kızım gelecek diye sabırla bekledim. Düşündükçe daha çok etkileniyorsun. Stres yapma hep geleceği günü hayal et, yapacaklarınızı düşün. Ben 1 yaş doğum gününü bile hayal etmiştim😂😂Önemli olan senin rahat olman. 1 gün çok bunaldım ve ağladım eşim süt götürdü kızıma o gün kızımda hep ağlamış. Hemşire annesi kötü bişeymi yaşadı diye sormuş eşime kızınız hiç susmuyor bugün demiş. Sonra bıraktım üzülüp ağlamayı hep mutlu oldum sizde öyle yapın. Evet çok zor ama biz anneyiz güçlü olmak zorundayız