Ben de hikayemi paylaşmak istiyorum. Riskli hamilelik geçirenlere umut olur belki 🥰 Tüp bebekle hamile kalmıştım ama 6.haftada başladı riskler. Kanamayla hastaneye yattım. 1 hafta kaldım hastanede. Sonrasında düşük riskim hiç geçmedi. 5. aydan sonra düşük riski erken doğum riskine dönüştü. Rahim ağzı kısalığı vardı. 29.haftada da gebelik tansiyonu çıktı. Bebeğimde gelişim geriliği başladı. Hep stresli, ağlamalı, uykusuz yani berbat bi hamilelik geçirdim. Doktor kontrolleri hariç hiç dışarı çıkmadım, ev işi yapmadım. 38+4de sezaryen günü verdi doktorum ama yalan yok bebeğimi kucağıma alacağıma pek inanmıyordum. Sezaryen günü geldi çattı. Tabi korkuyordum bilmediğim için ama hiç gerek yokmuş korkmaya. Ameliyathane girdim doktorum geldi 2 dakika sonra bebeğimin ağlamasını duydum ve doktorum gösterdi kızımı.. Ahh o an.. Bütün ağlamalar, kötü geçen 9 ay hepsi silindi gitti hafızamdan. Spinal sezaryen oldum. Belden vurulan iğne hiç acıtmadı kızlar korkmayın sakın. Elime açılan damar yolu daha çok acıttı canımı. Sonda da uyuştuktan sonra takıldı. En zorlandığım an ayağa kalkmak oldu. Ama o da çok kötü değildi. Karnımı sıkı sıkı tuttum ellerimle öyle kalktım serbest bırakmadım kendimi biraz daha iyi oldu öyle. Sonra bütün gece hiç uyumadım hep yürüdüm. O gece daha hem gazımı çıkardım hem tuvalete çıktım hiç zorlanmadım şükür. Humana çay aldım süt arttırıcı işe yarıyor bide kuru üzüm ve kuru kayısıdan hoşaf yapmıştım tuvalete çıkmaya onlar yaradı diye düşünüyorum. Baş ağrısı olmasın diye bol şekersiz kahve için kızlar 2 gün sonra geldi baş ağrısı. Ben başım ağrımıyo diye içmedim kahve sonradan çok pişman oldum başınız ağrımasa da için sonrasında çok rahat edersiniz. 1 hafta sonra annemi de evine gönderdim. Her işimi kendim yapabiliyorum. Bugün 12.günüm. Siz de inşallah sağ salim alırsınız kucağınıza kızlar. ❤️