Semali1 ben degil annem yasadi. Ben ve ablam dogarken sorun yasamadi ama ben ilkokuldayken annem bir hamilelik gecirdi 8 aylikken oldu bebek anne karninda ve olu dogum yapti annem. Bu sirada cok kan kaybettigi icin de olumden dondu denebilir. Ama sonra daha buyuk sorun yasadi annem , genetik bir hastalik varmis annemin sulalesindeki kadinlarda. Bu hastalik kani hemen pihtilastirdigi icin damar tikaniyor ve pihti kalpte de beyindede atabilir bu yuzden surekli kan sulandirici kullaniyordu ve bu seferde kani cok sulandigi icin kan kaybindan olme riskin var demislerdi. Yillarca bebek kaybetti annem , kucukken anne karninda kalbi duranda oldu sebepsiz yere olu dogumlarida. 2014 de tekrar hamile kaldi. Doktor degistirdi. Duzenli olarak takip yapiliyordu ama anneme 2 sey dediler surekli ; 1 bebek kesinlikle down sendromlu ve 2 bu dogumda olme ihtimalin cok yuksek. Annem umursamadi moralini iyi tuttu. Stres yapmadi. Bu surecte normal bir gebeden daha cok ilac ve igne vuruldu kollari bacaklari mosmordu. Sonra kardesim dogdu , 1 cocuk hepimizden cok daha saglamdi. 2 annem enterasan bicimde iyilesti. Bu genetik hastalik izlerini dogumla birlikte atip gitmisti. Sende icini ferah tut. Ablam ve bende bu hastalik varmi bilmiyoruz ilk dogumumuzdan sonra belli olacak , tasiyici oldugumuz kesin ama sadece tasiyicimiyiz belli degil , emin ol kolun bacagin belki ignelerden moraracak ama kucagina aldiginda degisecek :) umarim en kisa zamanda hic sorun yasamadan mucizene kavusursun ve saglikla alirsin kucagina :) tamamen aynisi degil belki ama tehlikesi olan bir gebelikti anneminkide…