Ben erken dönemde doktora gidip iyi haberle dönen görmedim çok yahu bu doktorlar insanların içini karartmak için mi var? Sağlıksız bir gebelikte yolk kesesi oluşmaz sadece kese büyür yolk kesesi büyüyor ise bebek de büyüyordur diye düşünüyorum. Bundan önceki gebeliğimde 5. Haftada doktora gitmiştim keseyi gördüm ben çok takıntılıyım diye 2 hafta sonra gel kalp atışını duymamız lazım demişti. Gittik ne bebek vardı ne kalp atışı. Detaylı ultrasona yönlendirdi 7. Haftada (bana göre çok erkendi geç döllenme olmuştu Belkide ve vajinal muayenede detaylı usg bebeğin ölümüne bile sebep olmuş olabilirdi) 5+6 ile uyumlu brakardik kalp atışı var dendi yani çok az. 1 hafta bekleyelim dedi doktor başka doktora gittim kese düzgün herşey yolunda dedi ama bebeğin ölçümü 1 hafta sonra da aynı 5+6 ile uyumlu çıktı.
Ona rağmen 1 hafta daha bekledik ve 9. Haftada gittiğimde maalesef bebek hala 5+6 daydı. Doktorun söylediği tek şey detaylı ultrason için çok erkendi keşke yapılmasaydı.
Bazı doktorlar neredeyse her gebelik başlangıcına sağlıksız gözüyle bakıyor. Bu sizi asla strese sokmasın. Yolk büyüyorsa bebekte büyüyordur diye düşünüyorum benim 3 hafta boyunca büyüyen tek şey kesemdi çünkü son haftada kese bozulup şişmeye başlamıştı zaten.
Başka bir doktora görünün.