çok özendim pozitif olan doğum hikayemi paylaşayım dedim 😂
5 sene önce dünya tatlısı bir oğlan doğurdum. hamilelik serüvenim güzel geçti şükür, 38.hafta başında çatı muayenesi oldum (bu arada doğumum devlette oldu). Çatı muayenesi olduktan sonra çatımın dar olması sebebiyle, bebeğimin kilosu ultrason da fazla çıkıyordu ve doğum kanalına girmediği için doktorum riske atmak istemedi. Bu yüzden 38+5 sabahı sezaryene alınmak için yatış yapıldı. 9da sonda takıldı ve nst ye bağlandım. 9:45de ameliyathaneye götürüldüm o sıra beni hazırladılar sağolsunlar anestezi doktoru, hemşireler ve doktorum beni çok güzel motive etti. Genel anestezi tercih ettim. 10:20de oğlum doğdu bende 10:30da ameliyathane de uyandım. Narkoz etkisinde kalmadım. Sonra beni iyi hissetmem için bir odaya aldılar orada hava verdiler yaklaşık 5 dakika filan. 10:45de odaya alındım. Uyandıktan sonra elbette ağrı hissettim yaklaşık 5 dakika sonra ağrı kesici vurdular ve ağrılarım gitti ama sezaryen yerimin acısını hareket ettikçe hissediyordum ama dayanamayacak kadar değil. 11de oğlum yanıma geldi. Benimle ilgilenen ebeler sağolsunlar emzirme konusunda bana çok yardımcı oldular biri oğlumu tuttu diğeri göğsümü. Serum bağlı olduğu için biraz hareket etmekte güçlük çekiyordum ve ameliyattan yeni çıktığım için. Akşam 20:00de serumlarım ve sondam çıktı. 22:00de ayağa kalkıp yürümeye başladım. İlk kalkış zor oluyor ama alıştıkça ve yürüdükçe kendinizi iyi hissediyorsunuz. Ben o gece pek yatmadım devamlı kendimi zorlamadan yürümeye devam ettim. Ertesi gün akşam üzeri 16:00da hastaneden taburcu oldum. Oğlum şuan 5 yaşında ellerinizden öper 😊 Sağlıklı doğumlar dilerim güzel anneler 🧡