aysun_35 benim size verebileceğim en büyük öneri, çocuğunuza 1 hafta önceden şu gün bezi bırakıyoruz deyip geri sayım yapın…. Son gün artık bezimiz bitti deyin….
Gündüz başladım ben ve 2 gün dışarı çıkmadık ne olur ne olmaz diye… ilk gün hem kakasını hem çişini altına yaptı. Kaka 1 kez çiş 2 kez…. Gördü ve rahatsız oldu. Sonrası mucize gibi altına kaçırmadı bile… gece zaten hiç yapmadı. İlk hafta 2-3 kez ben kaldırdım onu tuvalete… ve ilk 1 hafta kontrol etmekten uyuyamadım… yatağı ıslandıysa üşümesin diye.
Alt açma örtülerinden serdim çarşafın altına.
Benim kızımda hiçbir sinyal de yoktu. Kreşe başlayacağı için mecburduk bezi bırakmaya. Tam 28 aylıkken verdim eğitimi.
Bu arada o 1 haftalık geri sayım sürecinde ara ara “ayyy çok çişim geldi hemen tuvalete gitmeliyim sen de benimle gelmek ister misin birlikte sifona basar çişe by by deriz dedim.” Birlikte by by falan yaptık el salladık😂 ona çok eğlenceli geldi, kendi de yapmak istediğini söyledi.
Ben hem lazımlık hem klozet kullandım. İkisine de alıştı. Yine soracağınz bir şey olursa cevap verebileceğim bir şeyse yardımcı olmak isterşm 🌸