Veeeeeee şunu yaptım doğurdummmmm 🥹8 günlük mis kokulu tosbiğimle size yazıyoruz ❤️🔥 En açıklayıcı ve işinize yarayacak şekilde anlatmaya çalışacağım, öncelikle mükemmel ötesi bir duygu allahım isteyen herkese nasip etsin🤲🏻 Normal doğum istemiyordum bebiş iri olduğu için zaten başı da dönmediği için normal beklemiyorduk ama doktora kontrol için gittiğimizde 60-70 lerde sancım çıktı ve bebeğin başı sürpriz bir şekilde dönmüştü doktorum çatı muayenesi yapınca 4 cm açıklık olduğunu söyledi veee ertesi gün için yatış verdi, heyecan, kaygı, endişe, mutluluk yaşanabilecek bütün duyguları aynı anda yaşıyordum ama eşimin ailemin arkadaşlarımın da desteği ile hep pozitif kaldım, evime geldim ablaları çağırdım evimiz temizlettim marketime gittim alışverişimi yaptım Mısır yemeye gittik eşimle tim sakinliğimi korudum, sabah kalkınca abdest aldım namazımı kıldım, Meryem, Yusuf, Yasin ve fetih surelerini okudum, kuaföre gittim saçlarımı kestirdim fön çektirdim sonra hastaneye gittim yatışım verildi, ameliyathaneye gidene kadar çok pozitiftim sürekli dua okudum, odayı süsledik eşimle kuzenlerimle hediyeliklerimi hazırladık, ameliyathaneye girince o soğukluktan bir ürperti geldi biraz duyguyla ağladım ama ekip mükemmeldi hemen sakinleştirdiler beni konuşturmaya başladılar espiriler yaptılar öylesi iğnenin vurulduğunu bile hissetmedim, doktorumdan Allah razı olsun inşallah herkes iyi doktorlara denk gelir bu süreçte çok önemli elimi tuttu terimi sildi tek tek konuştu benimle şakalaştık hatta sonra şimdi bir ağrı hissedeceksin dediler ve oğlumun sesini duydum🥹🫶🏻 Doktorum hemen eşimi içeri aldı göbek bağını kestiler ve oğlumla ilk temasımızı yaptık benim için hayat o an başladı işte 🫶🏻🥹❤️🔥 sondayı uyuşturduktan sonra taktılar birşey hissetmedim, oğlumu götürdüler benim üzerimi temizlediler o ara bi bulantı hissettim sonra beni odaya çıksrttılar hemen bebeğimi getirdiler o duyguyla biraz ağladım döşüme yatırdım sonra göğüsümü açtık hemen emzirdim❣️❣️
-4 saat hiçbirşey yetip içirmediler yemeye başlayınca ilk içtiğim şey sade bir Türk kahvesi oldu yanınıza bolca alın kesinlikle anesteziyi size en iyi attıran şey kahve oluyor bir paket tükettim sabaha kadar yanında bolca bitter çikolata yedim baş ağrım olmadı çok şükür
-Gazımı rahat çıkarabileyim diye kayısı hoşafı içtim dört beş kase sizlere de tavsiyem tam kayısı zamanı mutlaka birisi yapsın getirsin
-Sütüm gelsin diye hurma yedim rezene çayı içtim faydasını gördüm
Çantama gelince kendime dörtlü ve ikili gecelik takımı almıştım iyiki almışım elbisesini de giydim diğerlerini de giydim sürekli terleniyor üst değiştiriliyor
3 tane lcw emzirme atleti almıştım kaplı olanlardan yeterli geldi
7 tane depend koymuştum 5 tane kullandım
2 tane çorap almıştım birisini kullandım
Hastane özel ve tertemizdi ama yine de havlu ve sabun aldım kullandım
Kesinlikle ama kesinlikle göğüs ucu kremi alın ben almadım çok pişman oldum lansinoh falan hikaye garmaston pomad aldık bir günde iyileştirdi
göğüs pedi kesinlikle ilk günler işe yaramıyor çünkü hemen foşur foşur sütünüz gelmiyor ama ilk üç günden sonra işe yarıyor
Göğüs pompası ve biberon mutlaka alın kontrollerde hastaneye gidip gelirken rezil olabiliyorsunuz yoksa 😅
Bebek için
Tulum işe yaramıyor diyenler çok oldu ama bizim hayatımızı kurtardı bir tane önlü hastane Çıkışı üç tane lcw tulumlu hastane çıkışı almıştım hepsini de kullandık bebek kusuyor ya da erkek bebekler baya yukarı doğru işiyor😁😁
Bebek bezi sleppy almıştım jet hızıyla değiştirdim ve molfixe geçtik bebeği acayip pişik yaptı sakın stok yapmayın
15 adet bez almıştım 10 kadar kullandık mekanyumu atmak için çok kaka yapıyorlar
Islak mendil sleppy zeytinyağlı olan kesinlikle tavsiyemdir yumuşacık ve organik
Mustela pişik önleyici hayat kurtarıyor bi günde geçirdi ben yine de kantaron yapı da sürdüm poposuna pipisine rahat kaka yapsın diye işime yaradı kesinlikle ☺️
Bu arada yeni hamile olanlar varsa at kılı fırçası hakiki zeytinyağı ve kantaron yapı ile sıfır çatlak doğuma girdim dikişlerim estetik dikişti dört günde kantaron kremi ve yapı sayesinde tuttu kesinlikle bulundurun yanınızda🥰
Bebeğin ayağına mutlaka çorap alın çünkü Yenidoğanlar ayaklarında hemen üşütüyor eldiven kullanmadım motor gelişimi için
Çooookkk uzun yazdım hakkınızı helal edin aklıma gelenler bunlar umarım işinize yarar sormak istedikleriniz olursa yine yardımcı olurum ❤️🔥❤️🔥 herkese hayırlı doğumlar 🙏🏻🫶🏻❤️🔥🥹🥰