Meliyyke Rosense çoğu doktor bu testlerin çöp olduğunu söylüyor. Kanuni zorunluluktan dolayı öneriyorlar ve anlatıyorlar bize. Ben ikili üçlü dörtlü falan yaptırmadım. Detaylı ultrasona gireceğim. Doğum sonrası müdahale edilebilecek durumlar görülebiliyor detaylı ile.
Lizbonn Rosense ilk gebeligimde yaptırdım fakat bu gebeliğimde düşünmüyorum. Detaylı ultrason a gideceğim sadece
Aslhnklk Rosense Birşeyin olabiliritesini gösteren testler kesin değil yani sonuçları çoğu anne adayını korkutsada çok da ciddiue alıp zehir etmemek gerek kesin sonuçları başka testler veriyo örneğin detaylıda herhangi bir problem varsa doktorlar duruma göre kesinliği olan testleri öneriliyorlar.İkili yapılmasa bile bence mutlaka detaylı usg yaptırılmalı. Ona göre hareket etmek daha mantıklı. Benim durumum vardı hepsini yaptırdım bide ilk gebelik olduğu için hiçbişeyi atlamak istemedim.
gzdeal Rosense doktorum hiç bir sıkıntı görmemesine rağmen fetal DNA testi istedi içimizin hep rahat olması için bizde direk onu yaptırdık birde detaylı ultrason yaptırdım.
Elaeyl Ben dahil çevremde hemen hemen herkesin yüksek riskli çıktı, bilmeden yaptirmis bulundum, şimdide napcam diye kara kara düşünüyorum:) ne benim daha doğuma çok ama etrafımda ki herkes sağlıklı dogum yapti
Mltm-strk43 Elaeyl bizimde yüksek riskli çıktı. Çok üzüldük ama şimdi 21 günlük sağlıklı bir oğlum var. Çok şükür herşey yolunda
Elaeyl Ve doktor şikayet edilmemeleri ve kendilerini koruma altına almaları için yaptıklarını soyledi , amniyosentez sıvısı yaptırmak istemiyorum diye imza felan alıyorlar akıl karışıklığı yani
Elaeyl Mltm-strk43 siz riskli çıkınca amniyosentez veya nifty yaptırmış miydiniz , yoksa detaylı usgyi mi beklemiştiniz Bazı doktorlar ultrason da bebek sağlıklı görünüyorsa tarama testi yapmayalım diyormuş ancak devlet olunca direk açıklama bile yapmadan test yapiyor
Mltm-strk43 Elaeyl ben dörtlü test yaptırdım detaylıda da birşey çıkmadı. Doktorum dörtlü testte aynı çıkarsa diğer testleri yaparız dedi.
Elaeyl gzdeal aslında en mantıklısı tarama testini hiç yaptırmadan fetal dna yaptırmak doktorlar da biliyor tarama testlerinin iyi veya kötü çıkmasının guvenilirliginin olmadığını