1erkekkannesiiii Merveunal13 bugün yaptırdım şart değil ama doktor önerdiyse mutlaka yaptırın derim. Maddi açıdan sorun yoksa doktorun dediği her şeyi dinleyin sizin ve bebeğiniz için en doğru kararı verir. Zaten acı veren bi işlem değil ultrason ve kan verdim o kadar. En azından sağlığını hastalıklarını her şeyi detaylı görüyorsunuz içiniz rahatlıyor. Hamilelik boyu acaba dememek ıcın 🤗 Allah sağ Salim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
TeoMom Merveunal13 Ben yaptırdım canım perinatologla yaptık hem mini detaylı ultrason hem 2li yapılmış oldu ama şart değil eğer bebeğin burun kemiği varsa ense kalınlığı normalse çok gerekli değil ama detaylı ultrasonu mutlaka yaptır hangi ilçedesin devlete mi özele mi gidiyorsun
Yagmur2712 Merveunal13 Elaeyl İkili test yaptırdım. Ama yaptırdıktan sonra ne kadar boş birşey olduğunu anladım. Bir daha hamile kalırsam yaptırmam. Benim çocuğumun burun kemiği de ense kalınlığı da normal olmasına rağmen test sonuçlarım yüksek riskli çıktı. Ama tabiki orda net bir bilgi vermedikleri için kan verilerek yapılan DNA testini yaptırdım. Sonuçlar temi.z. Zaten down sendromlu olsaudı da aldırmayacaktık. Boşu boşuna hayatımdan günler yedim ağlayarak. İkili test hem garanti sonuç vermiyor hemde anlamı yok sonradan öğreniliyor zaten bunlar gerek yok bence.
Feyza-nur Merveunal13 evet ben yaptırmıştım ama maddi acıdan sizi zorlayacaksa eğer testler ikili değilde detaylı yaptırmanızı tavsiye ederim
Elaeyl Yagmur2712 çevremdeki en az 10 kişi bu cümleleri kurmuştur, gerçekten tarama testleri saçmalık, çok iyi bir prof. a gittim doğruluk payı çok düşük dedi, durumunuz varsa direkt en iyisi fetal dna yaptırmak,
Bayancorek Merveunal13 Her ne kadar kesin tanı testi olmasada ben yaptırdım, gerekli görüyorum. Yaptırmasam içim rahat etmezdi, tercih meselesi. 🌸🤗
TeoMom Elaeyl Ben 12. Haftada gittiğim için temel şeylere bakıldı kalp beyin kol bacak gibi yarım saat kadar sürüyor ama henüz küçük oldukları için 20. Haftada yaptırdığımız detaylı ultrason gibi değil tabi