Deletedmom987 Sabah 8 gibi yatışım yapılacak 11 bucuk gibi doğuma gireceğim ilk doğumum ilk ameliyatım, spinal anestezi ile olacağım. Baş çevresi buyuk dediği için doktorum riske atmak istemedim, önerilere açığım 🥲
unemere Deletedmom987 Sağlıklı doğumlar diliyorum🤗 odaya geldiğinizde eğer gaz çıkaramazsanız odadakilerden dışarı çıkmasını rica edin. Bazen insan psikolojik olarak yapamıyor. Ayağa kalktıktan sonra bol bol yürüyün yürüdükçe iyi hissedeceksiniz. Baş ağrısı için granül kahve tüketebilirsiniz iyi geliyor. Rezene çayı içebilirsiniz. Bir de doğumdan sonra bağırsaklarımız hemen düzene girmiyor 40nız çıksa bile bol sıvı ve lifli besinler tüketin ben çok çektim kimse çekmesin istiyorum 😔Kuru kayısı hoşafı incir hoşafı içebilirsiniz.
Aloneanqel Deletedmom987 yanına 2 si 1 arada mutlaka al kettle al su al. Mutlaka iç doktor yiyip içebilirsin dedikten sonra. Spinal ağrısına birebir. Ben 5. gün korse taktım ama ben doğum yaptığım günün önceki günü doğum yapan bir kadın vardı o da sezaryendi ve 3. doğumuymuş korse takıyordu ayağa kalkarken cirit atıyordu sanki 4 saat önce ameliyat olmamış gibiymiş. Ebeler hep bunu söyledi. Bende götüreceğim takacağım. Çünkü karnım açılacak gibi his oluyor yürürken 4 saat sonra. Gaz için ben birşey yapmadım ama gaz yapıcı şeyler yemeseydin bu son hafta senin için iyi olurdu.
Utkulu1 Deletedmom987 kaçıncı haftadasiniz acaba benimde sezeryan olacak da merak ediyorum erken mi oluyor 40 bekleniyor mu
Firatlar Deletedmom987 Ameliyattayken muhtemel kusma olucak kendini kasmamaya calıs kus hiç sorun degil iki dogumumdada oldu. Belden vurulan igne hiç acıtmıyor sinek ısırması gibi kan alma bile acıtıyor kendini korkutma ben öyle yapmıstım cunku :) Bas agrım olmadı ama nescafe içtim bide süt geç geliyor yanında bestlak ve süt için humana buludur derim osmanlı serbeti benim sütümü coşturmuştu ama ilk dogumumda sütğm malesef 2. Gün geldiginden cocugum kilo verdi doktor bestlak verşnce hemen gelmişti sütüm. Dogum sırasında sohbet etmeye ve dogumu aşağısını düşğnmemeye calıs zaten ilk 5 dk icinde yavrucugunu gmstericekler sonraısnda dikişlerin olana kadar ona kavuşmanjn heyecanı olucak o sırada kusmustum ben. İkinci hamileliğimde dikkat etmedm yatıp kalkarken dikişlerimi zorladım ve ödem olustu ona cok dikkat et yardım al ve dikişlerine baskı olmadan baskası kldırıp yatırsın. Gazı ben kayısılı meyve suyu ile cok cabuk cıkarmıstım aksamına hemen :) Rabbim kolaylık versin ❤️
Sorularimdanbir Deletedmom987 Hoşaf yiyin bir süre çok katı yemeyin Biberon vermeyin ben verdim bebeğim emmedi pişmanım