mavi2 Keşke sadece şekeri azaltmakla cozulse gebelik şekeri 🤦🏻♀️ Ben hayatım boyunca doğru dürüst paketli gıda, şekerli şeyler, karbonhidrat tuketimimi hep minimumda tuttum. Ama insülin direncim vardı bütün bunlara rağmen..gebelikte de şeker çıktı ve diyet yapmama rağmen düşmedi en son insuline başladık. Yani tedavisi var günde 4 kez toplam 22 ünite insülin kullanıyorum her öğünde açlık tokluk bakıyorum, yürüyüş yapıyorum günde 3 kez ve en geç 10 günde bir dahiliyeye gidiyorum ölçümlerimi göstermeye ve malesef az da olsa her gittiğimde insülin dozu yükseltiliyor çünkü iki kez bile sınırı geçmiş olursam doktor doz yukseltmek zorunda kalıyor bebeği korumak için tabi bir de diyetisyenle ilerliyorum diyet konusunda. Daha yeni yeni sınırın altında tutabilmeye başladım sekerimi. Şuan mercimek çorbası bile içsem yükseltiyor, tam buğday ekmeği de aynı şekilde çıkarıyor ama mecburen onu da az da olsa yiyiyorum çünkü bir yerden sonra eksik beslenmiş oluyorum. Meyve yiyiceksem yogurtla yiyiyorum mesela çeyrek seftaliyi yoğurda doğruyorum ya da 3 tane kirazı yoğurtla yiyiyorum. Keşke sadece olay şekerli şeyleri az yemek olsa.