Merhaba, ben de 37 yaşındayım, ilk bebeğim ve kız bebek, 33+1 bugün. Yaş riski sadece hormonal diye biliyorum, normal ya da sezaryen doğum tamamen bebeğin kilo ve pozisyonuyla ilgili olmalı, anne ya da bebekte normal doğum açısından bir risk söz konusuysa, tabi ki sağlıkla gelsinler de nasıl doğum olduğu önemli değil. 10 sene hastanede çalıştım, 2 kere normal doğum ve 2 kere de arkadaşlarımın sezaryen doğumlarına girdim. Toparlanma süreci açısından olsun anne bebek adaptasyon ve iyileşme açısından olsun her anlamda normal doğum en güzeli. Tabi ki kendi başımıza gelmeden bilemeyiz, ancak fikir yürürüz. Allah hayırlısını nasip etsin inşallah. Sonuçta vücut sezaryen doağumu bir ameliyat olarak kabul ediyor bu yüzden süt gelme olayı ve annenin toparlanma süreci zor geç oluyormuş. Beni en çok bu düşündürüyor açıkçası, bir de normal doğum da vajinada genişleme oluyormuş vs. O da bir kadın olarak düşündürüyor tabi ki. Ben yine de hep normal ve sağlıklı doğmasını ama en çok da zamanını doldurarak normal doğmasını isteyerek dua ediyorum. Hani derler ya 1 avazda inşallah diye. Bekleyen herkese Allah kolaylıklar versin inşallah 🤲❤️