Herkese merhabaa 🥰 ikinci kez anne oluşumun 12. günü, sizinle yine aşırı pozitif normal doğum hikayemi paylaşmak istedim. İlkine de profilden ulaşabilirsiniz🤩 hastane tercihim ilk doğumumu yaptığım bursa çekirge özel doruk hastanesi oldu. İlk bebeğimde takipli hastası olduğum ve çok memnun kaldığım doktorum Emel arslan yıldırım başka bir hastaneye transfer olunca başka doktor arayışına girdim. Önceliğim normal doğumu destekliyor olmasıydı ve kapı komşusu Nurhan Çelik’i önerdiler. Sayesinde çok güzel bir gebelik sürecim oldu. 38+0da çatı muayenesi olmak için gittim 4-5 cm açıklığım olduğunu söyledi doktorum. İlk bebeğimde olduğu gibi kesinlikle sancı ağrı hissetmiyordum (bebeğin hareketlenince vajinama yaptığı baskı dışında). Nurhan hanımcım “yarın gel yatışını yapalım” dedi. Ama hocam yarın konsere gidicem diyince de baya bi gülüştük😂🥰 ertesi gün sabah 10 gibi hastaneye gittik yatışım yapıldı. Odama pilates topu istedim egzersiz yapmak için ben öyle tatlı tatlı hoplarken topun üstünde hemşire geldi😂 Elinde de suni sancı😁 şoka girdim çünkü ben ilk doğumdaki gibi suyumu patlatır kendi sancımla doğururum sanıyordum😊 suniyi taktı hemşire ama inanın çekilmeyecek bir sancı değil (ya acı eşiğim yüksek ya da verdikleri doz düşüktü bilemiyorum) düzenli şekilde ara ara giriyor, açılmayı kolaylaştırıyor sanırım. Bu arada yine gelen parmaklıyor giden parmaklıyor😅 derken doğumhaneye suyum patlatılmak üzere indim. Nurhan hocam suyumu patlatıp odama gönderdi. Önceki hikayemde yazdığım gibi bu acısız bir işlem başınıza gelirse sakın korkmayın. Odama çıktım 1 saat de kendi sancımı çektim ebe duşa girmemi söyledi ve inanın açılmayı çok kolaylaştırdı sıcak su. Sonrasında gelip baktı ve tam açıklık olduğunu söyledi. Doğumhaneye alındım, doğum ekibi muhteşemdi doktoruma zaten diyecek yok, ebe çok tatlı bir hanım, hasta bakıcı abla sürekli elimi tuttu dua okudu başımda. Çatala bir inip bir çıkıyorum korkuyorum ama korkmaya hiç gerek yokmuş🥰 doktorum belime masaj yapıyor ebe oğlumun kalp atışlarını dinletiyor bir yandan sohbet ediyorlar benimle sorular soruyorlar doğru nefes alıp vermemi sağlıyorlar. Nefesi çok derin alıp dışarıya vermeyecek şekilde çenenizi göğsünüze yaslamanız gerekiyormuş. Bir iki derken üçüncü ıkınmamda bebeğim kollarımdaydı. Her şey o kadar hızlı gelişti ki acayip şaşırdım doğumhanede 40 dk kaldım yalnızca, hastaneye 10da girdim 15.50de bebeğim doğdu 🥰 hastanenin alakasından tutun ebelere hasta bakıcılara kadar çok memnun kaldım hepsinden Allah razı olsun özellikle bursada yaşayan varsa Nurhan Çelik’i sonsuz öneriririm❤️ hepinize hayırlı sağlıklı doğum diliyorum evlatlarınızı sağlıcakla kucağınıza alıp büyütmeyi nasip etsin rabbim🤲🏻