Merhabalar 9+6 haftalık hamileyim. İlerleyen haftalarda tarama testleri yapılması gerekiyor. Tecrübeli olanlar, yaptıranlar , yaptırmayı tercih etmeyenler yorumlarınızı merak ediyorum. Bizim kafamız karışık bu konuda fikir edinmek isterimm ☺️☺️
Zeli_19 yaptırma dedi çevrem doktorum yaptırmayı önerdi yaptırdım sonuçlar çıkmadı daha
Zeli_19 ben ikili test yaptırdım çok şükür sorun çıkmadı ha çıksaydı da kabul ederdim sonuçta benim parçam ama şöylede bişey var ikili üçlü testler %100 doğruluk vermiyor ihtimal sadece, şeker yüklemesi de yaptıracağım gebelik şekerim varsa bileyim diye
Zeli_19 2li ve detayliyi yaptırın gerisi çok önemli değil
Zeli_19 ikili taramayı yaptırdım birde sadece detaylı ultrason yaptırcam o kadar
Zeli_19 İkili yaptirdim hala cevap çıkmadı bekliyorum🙂
Zeli_19 bebeği sağlıksızda olsa kabul ediyorsanız yaptırmayın
Zeli_19 ilk hamileliğim de ikili tarama testi yaptırmıştım özelde kafası küçük ensesi kalın down sendromlu olabilir demişti çok moralim bozulmuştu sonlandralim demişti ama ben istemedim çok şükür kızım sapasağlam iki yaşında şimdi tekrar hamileyim 13 haftalık yapteip moralimi bozmak istemedim sonuç olarak sağlıklı olmayan bebek zaten düşükle sonuçlanıyor Muş ve ben de zaten aldırmayı düşünmüyorum sadece detaylı ulturosona gideceğim
Zeli_19 ikili üçlü ve detaylı yaptırdım . Yaptırmaktan yanayım.
Zeli_19 2 li testin doğruluk oranı daha yüksek bence yapılabilir ama diğerleri gereksiz ben 4 lü yaptırdm riskli çıktı halbuki bir rskimiz yokmuş boş yere stres yaşadım
Zeli_19 doktoruna güven ve ne gerekiyorsa yaptır derim canım. Bende 2 gün sonra ikili teste gideceğim doktorum daha iyisini bilir bebeğin sağlığı söz konusu sonuçta. Hayırlısıyla gelsin ❤️
Zeli_19 ben tarama testlerini yaptırmayacağım ilk oğlumda da yapmadım. Tercih meselesi. Sonuçlar kesinlik bildirmediği için insanın içine bir acaba düşüyor. Zaten Allah korusun hasta olsa dahi aldırmak gibi bir düşüncem olmadığı için gerek görmüyorum. Zaten detaylı ultrason var 20.haftadan sonra orda herşey netleşiyor
Zeli_19 canm benimde 9+4 bugün test zamanı yaklaşıyor. Sen yaptırdın mi
Zeli_19 ben 11.haftalık gebeyim bugün doktor istedi ama yaptırmak istemedim yaptırmadım tamamiyle kişisel bi durum sonuçta bişey çıksa da Allah’ın verdiği cana biz bişey yapamayız iyi düşün iyi olsun ama tercih yine de senin keza doktorla konuştuğum zaman da bana dediği 20li yaşlarda bizde ön görmüyoruz 30 ve sonrası için isteniyor demişti ☺️
Zeli_19 ilk gebeliğim 30+5 haftalığız detaylı hariç hiç birini yaptırmadım , şeker yüklemesi yaptırmak yerine açlık tokluk şekerini ara ara ölçüp doktoruma bildirmeyi tercih ettim çok şükür şuanlık her şey yolunda💕
Zeli_19 ben ilk gebeliğimde yaptırdım.Şimdi ikimciye hamileyim ikili testte,detaylıda testte yaptırdım.Çok şükür bebeğim iyi ama sonuç kötüde olsa değişmezdi kararım doğururdum.Sadece ben ilkimde be yaptıysam bu gebeliğimde de yaptırdım
Zeli_19 Üçlü dörtlü yaptırmaya gerek yok
İkili tarama testi ve şeker yüklemesi yaptıracağım sadece.
Üçlü ve dörtlüye gerek yok . Kafa karıştırmaya.
Aysunnn1907__ evet biraz kafa karıştırıcı aslında. Kimisi de şeker yüklemesine bile karşı 🤷🏼♀️
Elifderin34 bi kesim çok karşı yaptırma deyip duruyorlar bana da bi karar vericez artık 😬
İkili testi yaptırmadım cünki down syndromu vs varsada her haliyle kabul ediceğim icin ve hamileliğimi zehir etmemek icin yaptırmadım veya sırf şüphelendikleri icin sıvı fln almak istiyolar cok riskli şeyler bunlar.. detaylıyı yaptırdım eğer organlarında birşey varsa doğumdan sonra hemen müdahale edilsin diye ona bile pişman oldum desem yeridir kalbinde sorun gördüler moralimin icine ettiler başka yerlere daha gittim hicbirşey yok dediler herkesin kendi tercihi detaylı neyse ama ikili tarama bana göre gerekli değil bazıları hamileliğini sonlandırıyor bir sorun olduğu icin ben öyle birşey düşünmediğimden yaptırmadım 🤷♀️🤷♀️
Melismelo çok haklısınız Allah’tan geldi deyip kabul ederiz her haliyle ama hamileliği zehir etmek kötü olur mantıklı düşünmüşsünüz 🙏🏻 Detaylı ulturason nasıl yapılıyor peki
Zeli_19 yaptırma diyen kesim mi daha iyi bilir doktorlar mı ben doktoru dinledim😅 allah korusun sonuç kötü çıkarsa çok yönlü araştırma yapıyorlar net bir şey elde ediyorlar tek ikili testte sabit kalmıyorlar o yüzden yaptırmak en iyisi bence bir de her şeye hazırlıklı olmak lazım kötü sonuç çıkarsa da kendimizi o duruma hazırlamak lazım doğumdan sonra öğrenince lohusa süreci bu süreç her şey üst üste gelir daha zor olur bence
Zeli_19 canım naptın yaptırdın mı
İkili yaptım bide ayrıntılı yapcam diğerlerini yapmicam
Deletedmom83940 çok haklısınız teşekkür ederim 🙏🏻
haklisinesracim çok teşekkür ederim ☺️
Ysmn17 ay valla iyice kararsız kaldım tabi bir de doktorumuzun görüşünü alıp karar vereceğim 🙏🏻🌼
Rabiakntmr yaa çok üzüldüm ne kadar sinir bozucu ya Allah m sağlıkla kavuşturmayı nasip etsin🙏🏻Bu ikili taramada sadece genetik hastalığı var mı diye bakıyorlar değil mi ? Çünkü öyleyse sadece detaylıya baktırmak bana da mantıklı geliyor
Zeli_19 bencede sadece detaylı daha iyi bence gerçekten hamileliğin zehir oluyor
Sevgiiss sonuçlarınız nasıldı ? Problem yaşadınız mı pekii