Yaklaşık bir haftadır midem bulanıyor hemde çok fazla sürekli bi kusma isteği oluyor. Yemek yiyorum geçmiyor su içiyorum geçmiyor yemiyorum yine geçmiyor bu durumu yaşayan varmı lütfen yardım eder misiniz?
-Papatya- ben 12 haftalığım 4 kg verdim bulantıdan dolayı ne yesem olmuyordu maalesef bu süreç böyle 😔🤷♀️ bu ara biraz sakinledi sanki
-Papatya- sen yine iyisin 12+3 haftalığim hiç birşey yiyemiyorum bulantılarım 5 haftada başladı herşeyden tiksiniyorum kusmaktan ölüyorum çok zor geçiyor ve ilac da kullanıyorum onunla rahatlıyordum ilacım bitti mahvoldum ☹️
-Papatya- ahh çok sıkıntılı zamanlar… ayrı dediğin gibiydi benimde 8. Haftada başladı yaklaşık 4 6 hafta sürdü ve hiç bir bulantı ilacı da geçirmedi çok çok az hafiflettii. Geceleri uyuyamıyordum ağlıyordum artık sabahlara kadar…Sonra ilaçta etki etmeye başladı. Bol bol dinleneceksin tatlım. Kusma hissi gelince kusacaksın tuzlu şeyler yemeye çalış leblebi iyi geliyor. Geçiyor ama şuan 26. Haftadayım bulantılarım olsa da o zamanlarda ne güzelmiş diyorum 🥰
-Papatya- 15.haftama kadar çektim maalesef ki. Hafifletmek için az az sık sık yiyin. Baharatlı ve yağlı yiyeceklerden uzak durun. Susuz kalmamaya çalışın. Bastırmak için beyaz leblebi, tuzlu çubuk kraker veya tost yiyebilirisiniz. Muz yediğimde de biraz bastırıyordu.
-Papatya- evet yaşadım malesef 🥺 tam da sizin haftalarda şiddetliydi doktorunuza söyleyin bulanti için ilaç kullanmak gerekiyor ben prillam Dr kullandım
-Papatya- benim mide ekşimem var aşırı derecede 7+2 yim
-Papatya- 6 haftalıkken bu durumu böyle ağır yaşadım Resmen 1 hafta sabah sadece küçük bir tost akşam yemek dahi yiyemedim ağladım bebeğe bir şey olacak diye ama sonra geçiyor ya da alışıyorsun yiyorsun ben 12 haftalık hamileyim hayla miğde bulantısı yaşıyorum Özellikle koku hassasiyeti beni çok yoruyor Allah büyüktür zamanla geçer Allah sanada şifa versin canım 🌸
-Papatya- canım bende aynıydım hatta 5 kilo verdim ama idrar yoku enfeksiyonu varmış bu çok etkiliyo tahlil yaptır ona göre evet bulantı oluyo ama çok fazlası bazen enfeksiyon yüzünden olabiliyo
-Papatya- benimde o haftalarda başladı mide bulantılarım daha yeni yeni geçiyor kilo filan verdim geçmesini bekleyeceksiniz başka çaresi yok eğer çok siddetliyse doktorunuza soyleyin tedavisi vardır. Ben ilaç kullanmadim
-Papatya- maalesef çözümü yok ve çok zor bir süreç. Prilam dr kullanıyorum. Biraz iyi geliyor
Bende o haftalarda hiç birşey yiyemiyordum meyve dışında su bile içsem midem bulanıyordu normal canım eğer dayanamayacak gibiysen doktoruna söyle ilaç versin
Deletedmom8373 ilaç var ama malesef pek işe yaramıyor 😔
Nnanaa mide bulantısı yüzünden ağlamak istiyorum resmen 🤢
Munure ilacım var ama malesef etki etmiyor sürekli midem ağzımda resmen 🤢 reflü de var bende o yüzden mide ekşimesi falanda oluyor ve en kötüsü kayınvalidem falan inanmıyor 🤷🏻♀️
Bende de oluyordu doktorumuz bi hap yazdı gece uyumadan atıyorum çok iyiyim artık şükür 🙏🏻
Zeli_19 ilacın Adı ne cnm
-Papatya- ay aynı ben bendede mide sorunu var Allah kurtarsın bacım benim kaynanam da öyle habire ben hiç mide bulantısı çekmedim filan diyip örnek gösteriyor sanki herkesin ki bir niye yalandan yapalım bunlarda değişikler valla geberiyorz valla ama napalım işte diyorum bebeğimiz için aklı olan varsa hamile kalmaz 😂😂😂😂😂😂benim ilk dedim daha da yok
-Papatya- Prilam Dr 10mg/10mg
-Papatya- bir de aç kalmamaya çalış hep bişeyler ye çubuk kıraker, kabak çekirdeği bende çok etkili oldu yemek hazırlayana kadarki sürede ağzıma attım hep artık neredeyse bulanmıyor hiç 🌼🙏🏻
incircekirdegi93 düşük tehlikem olduğu için pek nane limon içemiyorum 😔
Zeli_19 bana da aynısını verdiler ama malesef hiç fayda etmedi 🤔
Zeli_19 hepsini de denedim ama yine de bulantı devam ediyor. 🤢
-Papatya- tüh ya canım o zaman zamanla geçecek belli ki 🤦🏼♀️ Benim ki daha hafif demek ki seninkine göre. Bir de ben Kpss ye gireceğim deneme çözerken berbat oluyordum mecbur atıcam hapı sonra bırakırım zaten 😮💨
Benımde bulantılarım cok olmustu su bile icemiyodum ama hic ilac kullanmadım sabrettim meyve yemeye calıstım sonra ne zaman bulantılarım gecti hıc hatırlamıyorum bıle😄😄
Zeli_19 Allah kolaylık versin cnm zor valla
Munure 😂😂😂 herşey bebeğimiz için. Evet valla birde onları inandırmak zorundayız 15 gün bulanır sonradan geçermiş vayyyy canına öyle bi kural varda bizim niye haberimiz yok 😂😂
tugbadipi kusmamaya çalıyorum doktorum düşük tehlikesi olduğu için kusmak iyi olmaz demişti o yüzden ilaç vermişti ama bi fayda etmiyor ilaç
Prilam kullanmalısın çok fazla kusmak iyi değil sıvı kaybediyorsun bebeğe zarar ilacın zararı yok işinde vitamin var
Fanus789par kullanıyorum cnm ama malesef etki etmiyor 😔🤷🏻♀️