Merhaba arkadaslar yeni dogan erkek bebeklerinizi sunnetini ne zaman ve hangi teknigi tercih ederek yaprirdiniz ? olumlu ya da olumsuz tecrubenizden bahseder misiniz
Tansuozp_07 bende araştıedım baya önce göbek bağı güşmeden yapmama kararı aldım sonra oğlumu 17 aylıkken evde sünnet ettirmiştik sünnetçimizi aradım geçen gün doğum yapıcam yenidoğan sürecinde sünnet ettirmek istiyorum nasıl uygun olur dedim sadece pipisini uyuşturuyoruz zaten yenidoğandada olması gereken bu ama 40gün olmadan yaptırma taraftarıyım dedi o zamana kadar iyileşme hızı daha çok ve hiç acı hissetmiyorlar daha kolay yani ama ufak bi şeye dikkat ediyoruz sarılık olmaması lazım yenidoğanda sarılık ihtimali oluyor bu yüzdende 20gün sonrası 40a kadar öneriyorum 20gün geçsede sarılık testlerini yaptırıp öyle yapabiliyoruz sarılık ihtimalinde doktorlar doğru bulmuyor sıkıntılar çekebiliyor bebek dedi bizde 20günden sonra testleri yaptırıp öyle yaptırıcaz
Tansuozp_07 55 günlük iken yaptırmıştım
Tansuozp_07 41 günlük lokal anestezi ile yaptırdık. Dil bağı da olduğu icjn ameliyathanede yapıldı. Biz dışarda bekledik. 3 gün mizmizlandi sonrasında neredeyse iyileşti 1 haftaya dikişler attı son dikişler de 10 gün ya sürdü ya sürmedi hemen iyileşti.
3 aylıkken özelde sadece pipisini uyuşturarak yaptı doktorumuz 3 gündede iyileşti çok memnun kaldık iyiki yaptırmışız büyük rahatlık 🙏
Sinemakty klamp yontemi ile mi yapildi yoksa dikisle mi ?
Tansuozp_07 evet canım dikişli ama hemen iyileşiyor zaten
İmkanınız varsa hastanede doğumdan sonraki gün yaptırabilirsiniz, hem hastanede kanama riskine karşı durmuş olursunuz bir şey olduğunda sorma inkanınız olur hemde yenidoğan döneminde süreç çok kolay ve acısız oluyor ve hızlı toparlıyorlar
Henüz tecrubem yok ama yeni doğan sünnetinin en iyisi en hızlı iyileşeni olduğunu duyuyorum sürekli ilk 40 gün içinde yaptırmak istiyorum 🙏🏻 Tabi pipisinin uygunluğu kontrol ediliyor her bebeğe yapılamıyor.