Dış gebelik mi bilmedikleri için önce kürtaj sonra sezaryen gibi ameliyat olacakmışım sizdede mi böyle oldu kızlar
23kubra23 ilk defa duyuyorum bilgim yok üstte kalsın ⬆️
23kubra23 ilk defa duydum böyle birşeyi ne kadarlik gebesin canim
23kubra23 ben dış gebeligimde kan pihtısı attım ne kürtaj oldum nede ameliyat ne alakaymış
23kubra23 bana da benzeri bisey dedi kurtaj diye gidecegim gün baska doktora gittim o da bekleyelim bayramdan sonra bakicam dedi vaska doktora gidin
23kubra23 sezeryan ne alaka başka birşey vardır neden öyle birşey yapsınlar ki dış gebelikte
23kubra23 dış gebeliği muayne ederek veya kan takibi yaparak anlarlar. İsinde uzman doktor anlayamadığı icin nasıl kürtaj diyor. Dış gebelikte ilk önce iğne vurulur eğer düşmezse ameliyatla alınır açık ameliyatla. Benimde kimyasal mi dış gebelik mi diye şüphelenmişlerdi ve ikisinin olasılıklarını tedavi süreçlerini hepsini anlattı o yüzden biliyorum. Tabi çok şükür kimyasalmis.. ama kesinlikle başka doktora gözükün derim
23kubra23 canım bende oldum dış gebelik yani kısacası bebek rahimde değil rahim dışı oluyor benimki tüplere olmuştu hafif kanamam oldu kaç doktor gecdik en son bı doktor anladı ne olduğunu arstirma Hastanesi’ne beni yonlerdidi orda kalçadan iki tane iğne oldum 8 gün hastanede yattım gözetim altında bıraktılar kan tahlili devamlı yapıldı ameliyat en son çare yapıyorlar mesela çok kanaman olursa falan o iğneden sonra kanama olma ihtimali var Allah yardımcın olsun canım sormak istediğin bişey varsa sorabilirsin
23kubra23 Alttan ultrason ile belli olur aslında dış gebelik olup olmadığı ben öyle biliyorum, gebelik ileriyse de bazen sezeryan ile alınması gerekebiliyor ama bencede bir kaç hekimden fikir almakta fayda var, Allah yardımcın olsun inşallah 🙏🏻
23kubra23 Farklı bi dr. Gitmeden hiç bisey olma ilk geceliğine benim kızım için dış gebelik dedi bi hap verdi iç sonra yanıma gel dedi ama ben başka dr. Gitdim ve 7 haftalik hamile oldumu öğrendim ve kalp atışını dinlemistik
23kubra23 dış gebelik mi bilmedikleri için ne demek anlamadım kese varmı yokmu yoksa beta sonuçlarınız mı düşüşte anlamadım ne olduğunu hem kürtaj hem sezeryan çok saçma
23kubra23 kan tahlillerin nasıl canım. Dış gebelik için açık ameliyat şart değil direk lapraskopik yapılıyor. Ayrıca rahimde olmadığına emin oldukları bebeği histereskopi yöntemi ile tüpleri bakarak görebilirler. Aslında öncesinde hap yada iğne verilir düşükle sonuçlansın diye olmazsa lapraskopik yöntemle temizlerler
23kubra23 başka doktorlara da başvurun benim kardeşimi 2.5 aylıkken bebek yok dış gebelik diye alacaklardı Allah’tan başka doktorlara gittikte bebek var olduğu ortaya çıktı yoksa canlı bebeği alacaktı
23kubra23 Başka bir doktora görünün dış gebeliği anlamaları lazım hemen. Ayrıca kürtaj sonrası sezeryani İlk kez duydum
23kubra23 benim ablama devletin doktoru dis gebelik dedi ablam baska doktora gitmisti birsey cikmadi
23kubra23 önce kürtaj yapıp kesenin düşmesini bekleyecekler muhtemelen eğer gerilemezse laparaskopik ameliyatla tüp nereye yerleşmişse onu alacaklar . Bende de öyle oldu canım
23kubra23 Bende dış gebelik geçirdim. Öncelikle kürtaja alındım. Rahim kalınlığı falan temizlendi. Çünkü bebek tüpteydi. Daha sonra iki tane iğne oldum. Ama benim değerlerim çok yüksek olduğu için (6000 7000 civarı) iğne hiç bir işe yaramadı tam aksine bebek orada büyüdü iç kanamam başladı ve acil olarak açık ameliyata alındım. Sizin değerleriniz düşükse iğne ile bebek olduğu yerden düşürülebilir ama ileri seviyede değerler için en kesin sonuç ameliyat olabiliyor. İlk gittiğimde beni direk kapalı ameliyata alsalardı iç kanamam da olmazdı tüpüm de kurtarılırdı ama maalesef geç müdahale hayati risk taşıyor. Ve ben gerçekten iğrenç doktorların elindeydim. Lütfen hekiminizi iyi seçin. Çok zor bir süreç ben tam 15 gün hastanede yattım. Sonuç açık ameliyat oldum. 15 gün sonra tekrardan iç kanamadan hastaneye yattım. Bir ay sonra aynı gün tekrardan iç kanamamdan bu kez kapalı ameliyata alındım. O zamanlar o süreçler hiç geçmeyecek gibi hissediyordum ama geçti. Rabbim sizi de en acısız şekilde kurtarsın bu dertten♥️
23kubra23 eğer tüpler tıkandıysa sezeryan gübi evet acil ameliyat olmalısın kesin dış gebelik tanısı konduysa
23kubra23 teyzem dış gebelik 3 kez geçirdi hiç direk ameliyat veya kürtaj demediler 🙄kan değerleri takibini yapıyorlardı bir iğne vardı onu vurdular taburcu oldu 2 günde bir kan veriyordu bklm değeri düşerse düşük yapıyor düşmese tekarar vuruyorlardi iğneyi ha şu şekilde var daha ilaçla düşemiyecekse onu laparoskopi ameliyatı yapıp alıyorlar doktorunuz değiştirin bence
23kubra23 ayrıca değeriniz 1000 yani bu ne aceleki yaa tabi kese görünmez 4 saat arayla beta mi bakılır şaka gibi gerçekten
23kubra23 3 dış gebelik geçirdim baştan anlatırsan yardımcı olmaya çalışayım. Yorumlar çok fazla okuyamadım
23kubra23 sezaryen değil laboroskopik ameliyat demiştir. Sen yanlış anlamışsın. Eğer iğneyle düşük yapmak için geç kalınırsa bu ameliyat yapılır. Kürtaj da dış gebelik olduğundan emin olmak için yapılır. Bunu diyen doktorun bilgisine güven çünkü bu en güncel yaklaşım. Artık yeni yeni uygulanmaya başlandı. Erken teşhis ve erken müdahale için kürtaj yapılıyor. Hcg artışı devam ederse veya düşmezse dış gebelik olduğu kesinleşiyor. Sonra kemoterapi iğnesi ile sonlandırma yapılıyor. Eğer o da fayda etmezse laboroskopik ameliyat yapılıyor.
Dış gebeliği nasıl anlayamıyorlar acaba ya, başka bir doktora daha gidin bence
ozlem_d bu kaçıncı geze geze mahvoldum iki şehir değiştirdim biri sadece düşük eve git dedi
Bu tarz şeylerde bir hekime bağlı kalmamak gerek canım başka bir doktora da görünmen de fayda var en azından için rahat eder
mavi2 bayrama denk geldim seçeceğim kalmadı tükendim resmen bağırarak ağlamak istiyorum kürtajı geçtim açım ameliyat niye daha betamda 600 gördüm bu kadarlık
Bende ilk kez duyuyorum böyle birşeyi bir kaç arkadaşım dış gebelik yaşadı iğne fitil ve kürtajla gebelik sonlandırıldı başka bir doktora gidin mutlaka çok geçmiş olsun
Marazin_annesi nasıl yani pıhtı atın
23kubra23 Bende de öyle olmuştu eve git düşük dediler ama nasıl bir kanamam vardı anlatamam. Sizde var mı kanama
23kubra23 canım benim betam 5400 oldu ama keseyi göremediler kaç kez alttan muayene ile baktılar kanamam olunca gittim doktora iki hastane geldim kese görünmedi ama beta uükseliyordu dış gebelik olduğunu tüpte olduğunu bu yüzden göremediklerini söylediler 5 +4 de gittim ben ve bu yüzden ameliyat olmam gerektiğini söylediler bende bütün riskleri kabul edip girdim ameliyata tüpümü aldılar çünkü orada büyüyüp tüpü bozmuş ama ben laroskopi oldum araştır sadece dört delikle ameliyat ettiler
Deletedmom52620 açık ameliyat ile tüp almak acilden girdiğim içim diğeri olmuyor Muş
Leylasima sende durum ne oldu iğne kurtardı mı bende araştırmadayım aynı süreçteyim takipte kalalım en son ameliyat dediler diye burada yatış verdim
ozlem_d az var ağrım yok sanki biraz beklesem gidecekmiş gibi bi yandan da korkuyorum sürekli kağıt imzalatıyorlar ölüm riskimin olduğuna dair
Kucukcivciv içme sokmadıkları kalmadı İnanki karar veremiyorlar bi kanama var ama rahimde kalınlaşmada var hatta kese gibi bişey görende var delirecem
23kubra23 Bana da hayati tehliken var demişlerdi kafamdan asagi kaynar sular dokulmustu, öncelikle prosedür gereği böyle konuşup kağıt falan imzalatıyorlar. Ama o kadar cok doktora da gittiyseniz hepsi de boyle devam edemezsin diyorsa kurtaj ol derim
23kubra23 yuh yani kuzum dur dış gebelikse ilaçla tedavi önce sonra ilaçla tedaviye yanıt vermedi o zaman ameliyat benimde şüphelenildi bu durumda ama kimyasal çıktı ama direk ameliyat diyemezler ölüm riskide dış gebelikte betan baya yükseldi bebek tüpte büyümeye başladı tüpü patlatıyor senin allah korusun iç kanaman oluyor ama geç kalma dış gebelikse ilaçla atarsın inşallah canım 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Ne olur bana dua edin ya çok çaresizim düşük olsun eve gidiyim istiyorum nolur
23kubra23 Kese bende de görülmüştü dis gebelikte gorunuyor hatta hastanedeyken amerikali bir kadina denk gelmistim instagramdan onun bebeginin cinsiyeti bile belli olmustu
Esin3641 yaaa bebeğin varmı şimdi nasıl bebeğim olacak iki taneyle 3 kez düşük yaşıyorum tek tüple 🤲🤲🤲
23kubra23 canım iğneyle ben tedavi oldum değerlerim normale dönünce taburcu oldum doktor 6 ay korunun rahim kendini toparladı. Dedi sonra bı kızım oldu çok şükür şimdi 6 yaşında bidaha hamileyim şuan biliyorum biraz zor bı süreç ama Dikkat et canım kendine Allah yardımcın olsun ins ameliyat olmana gerek kalmaz canim