Kayınvalidem bebek doğduğunda ağzına çay kaşığı ucuyla tereyağ verirsen siyah pisliğini atar ve sarılık olmaz dedi kızında yapmış olmamış deneyen yada duyan var mı
Edaeda06 ilk defa duydum şaşrdm şuan. Şekerli su verenler var sarılık için
Edaeda06 ya daha neler kesinlikle yapmayın böyle bi şeyi ne alakası var ne işe yarayacakmış..bebeğin sindirim sistemini mahveder..sadece ve sadece sütünüzü vermelisiniz başka hiçbir şeyin yararı yok, zararı olmayacağını da bilemezsiniz, bunu yaşayarak öğrenmeyin derim
Edaeda06 yumurtada kırsaydı öyle sade gitmez.
Edaeda06 ben yapmam yapana da mani olmayayım ama bunca uzmanın ilk 6 ay anne sütü diretmesi su dahi bi damla verilmemesinin bazı sebepleri var 🤷♀️ çay kaşığı ucu belki minicik bir şey ama neyin nasıl etkileyeceğini nerden bilebilirsiniz ki. Ek gıdaya geçiş döneminde dahi hayvansal ürünler 1 yaş üzerinde kullanılmaya başlanıyor.
Edaeda06 Hatırlayanlar varsa bebeği bu nedenle hastanelik olan biri vardı forumda. Kaynanası tereyağı pekmez vermişti çocuğa damarı tıkanmıştı. Çocuğunuzun hayatına kastınız yoksa sakın izin vermeyin. Böyle saçmalıklara inanmayın.
Edaeda06 yok artık
Edaeda06 benim kayınvalidem de bebeğim sarılık olunca sarı yazma örttürmememe bağlamıştı direkt sürekli sarı falan giydirmeye çalışıyordu 😂😂 Sarılığın tek ilacı bol bol emzirmek, süt yetmiyorsa gerekirse mama vermek onun dışında her besin sindirim sistemine zarar verir
Edaeda06 daha neler çoçuğunuzun başına birşey gelmesinden nasıl korkmuyorsunuz
Tereyağı mı daha neler okuyacağım burada acaba su bile vermeyin diyor hekimler ağır olmaz mı sence de tereyağı
mavi2 bilmiyorum ki işte bende size soruyorum
saçmalık
Yarında un serpin derler, oldu sana beşamel sos. Hafızanız umarım bu bilgiyi bir an önce siler, süt en büyük koruyucudur, yetmediği anda ise tedavisi mevcut. Allah korusun ikinizi de🎈
Deletedmom727272 tuza batırmayı düşündüler 😂 ter kokmayacakmış sözüm ona 😂
Anne olmadan önce lütfen Anne egittimleri videoları izleyin,bu çocuk sizin ve ona en yararlı olacak şekilde donanımlar edinin onun bunun lafıyla çocuk büyütmek doğru değil !
Melekxcc izliyorum ama herkes konuşuyor doğurur doğurmaz bir köşeye kaçmam lazım
Edaeda06 ben hiç duymadım ve bebeğimi riske atmak da istemem bence sende atma canım çünkü o daha ne kadar ki hani bağırsağı vücudu çocuk daha dünya ne onu bilmeden öyle şeyler yapmak yanlış geliyor bana benim annem de şekerli su veririz diyor yeni doğduğunda onu da tercih etmiyorum mesela inşallah ben görmeden vermez eşimi de tembihledim annen annem yeltenirse böyle bişeye ben görmeden sakın müsade etme diye ona gerekli olan tek şey anne sütü umarım sütümüz gelir de alternatiflere ihtiyaç duymayız
Edaeda06 yaa senin avzın neler söylüyor😂 geçen de biri maden suyu dedi Yav allah aşkına yarın bir der misin “anne kızlar dün akşam dedi: ‘çocuğun çişiyle son suyu dökünürsen evin bereketi artıyormuş’” diye 😂 delirmişler çünkü
Edaeda06 Bence böyle şeylere maruz kaldığınızda karşı tarafı uyarın, ısrar ederlerse :Doktorunuzla görüşme durumunuz varsa görüşün hatta esinizide götürün ki doktorun soyleceklerini duysun o zaman tek başınıza aileleri idara etmek yerine beraber idare edersiniz ☺️
Tereyag değilde sekerli ılık su verdik biz sarılık çıkmasın diye çıkmadıda eve geldiğimizde bir hafta sonrasında çıktı oda yüksek değildi insün diye deger ben yarım bardak pekmez yarım bardak sirke içtim emzirdim ertesi güne düşmüştü sarılıgımız
Deletedmom727272 ahahahah yaparlar 😂
Melekxcc yok bende ısrar etmezler ama sürekli bir fikirleri var sürekli her kafadan bişey çıkıyor bende her anne adayı gibi bebek sarılık olup Allah korusun ayrı kalmak istemiyorum inşallah sütüm yeterli olurda düşündüklerim olmaz
Edaeda06 Siz içinizi ferah tutun sarılık falan olsada farkedersiniz hemen tedavisini alır.Bebeklerin %60 ında görülüyor zaten .Rutin kontroller olacaktır ilk bir haftalık süreçte ,oradaki amaçta zaten çocuğun sarılık durumuna bakmaktır siz sadece bebeğinize odaklanın inanki çevredikilerin çoğu bilmeden konuşuyor ,kafanıza çok takılan birşey olursa doktorunuza sorun yada YouTube gibi ağlarda biraz araştırın mutlaka doğru bilgi veren doktorlara denk gelirsiniz bende öyle yapıyorum çünkü 🥰
Denizovski aaa inanmıyorum