Gksuaydn Merhaba. Ben dikişler 37 de alınmalı diye duymuştum ama doktoruma sorduğumda doğumun başlayınca alacağız dedi bende bir şüpheye düştüm. Bilgisi olan yada bu şekilde doğum yapmış olan var mı doğum başlayınca alınırsa ağrım daha çok olmaz mı
Aydogdu2 Gksuaydn doktorum 37 de alicaz dedi normal doğum görünüyor suanlik ama alt tarafa çok baskı hissettigin an gel demişti bebek dikisleri açmasın diye 35 haftamdayim bu arada
Gksuaydn _akalin3 işte bana sancıların başlayınca alırız diyor çok Saçma değil mi çocuk baskı yapacak
_akalin3 Gksuaydn canım eger normal dogum ise bence sacma hatta ilk oglumda bana serklaj 23 de atıldı ama gec atıldıgından doktor cok tutmaz demişti 26. Haftada normal dogum yaptım dikişi cocuk attı geldi ve rahım agzımda yara oldu 90 gun kanamam vardı(az az ama vardı) sonra yaktırma işlemş yaptırdım( 5-10 dk bişey cok acılı değil) ama genede gerek yok yani o mecburıydı alma şansı yoktu ama senınkı sacma suan kac haftalksın
Gksuaydn baby3_ sezeryan doğumda zaten ameliyat sırasında alınıyor ama benimki normal doğum için diyor doğum başlayınca diye Buda çok saçma geldi
Gksuaydn _akalin3 ben şuan 28 haftalığım dikişlerim 12. Haftada önlem amaçlı atıldı. Ama doğum başlayınca alırız demesi beni düşündürdü herkes 37 de alınır demiş çünkü
maman-es Bana serklajı yapan perinatolog 36.haftada alınır dedi. Kadın doğum doktorum da doğum esnasında dedi 🤷 bilemiyorum ne olcak daha vaktimiz var
Gksuaydn maman-es bende 36-37 de alıyorlar diye duydum normal doğum için. Ama doktor doğum başlayınca dedi o zaman rahim parçalanır yani
maman-es Gksuaydn bencede mantıklı olan öncesinde alınıp sonra doğumu beklemek 🤷 dikiş alınmadan bebek gelmek isterse Allah korusun yırtılma ihtimali de var.
baby3_ Gksuaydn daha haftan var doğuma bebek karar veriyo şimdiden düşünme bence bunları . Mesela sezeryanda alınıyo ama benim de kanamam oldu o telaşla bırakılmış 10 gün sonra alındı diğer doğumumda
Gksuaydn Aydogdu2 mantıklı olan bu bence. Benim doktor da ilk muayeneye gittiğimde dikişleri önceden alıyoruz demişti. Son gittiğimde doğumun başlayınca alıcaz dedi bende anlam veremedim farklı konuşunca
Aydogdu2 Gksuaydn siz tekrar gittiğinizde diyin alta baskı yaparsa dikişleri açılır mı diye belki öyle kararı değiştiriir ama sezeryan dogumsa genelde dogumda aliyorlar
Gksuaydn baby3_ yani tabiki ben normal doğum üzerine düşündüğüm için korkuyorum çünkü rahim Ameliyatı da geçirdim parçalanıp yırtılabilir diye baya endişelerim var doktorlar bugüne kadar çok yanılttı bizi o yüzden güven sorunum var 🥺