[silindi] Ben iki ismi seviyorum ama tek isim olsun istiyorum almanyada biraz söylemesi zor oluyor yanlışlığı çok oluyor o yüzden eşime iki isim kulağına oku ama tek isim yazdılarım nüfusa dedim sizce bir sakıncası olurmu ?😊
Deletedmom52620 [silindi] sizin kararınız bu ama nüfusa yazılan tek isim söylenecek ve kulağıma okunduğu isimi siz bileceksiniz ve kafa karışıklığı olur
Vera09 [silindi] biz de öyle yapacağız iknci ismini kimsenin bilmesine gerek yok zaten tek isim seslenecek. Sadece sünnet olduğu için iki isim koymayı düşündük kulağına okunurken
Deletedmom7373700 [silindi] olur neden olmasın ki. Bunun önerildiğini de duydum hatta daha önce. Büyü vs gibi durumlarda tutmasın diyeymiş. Ama okunan ve nüfusa yazılmayacak ikinci ismi kimsenin bilmemesi gerekiyormuş bunun için. Kulağına okuyup aile içinde iki isimde kullanacaksanız gerek yok bence. Sonuçta yazılı olmadığı için çocukta da kafa karışıklığı olur.
Demirssmomm [silindi] Biz kimliğe 2 isim yazdırdık. İsteyen de istediği ismi söylesin diye. Ayrıca isminin birinde R harfi var belki söyleyemez diye ikinci bi isim koyduk çocuğada kolaylık olsun diye. Büyüklerimiz ısrar ettiği için Kur’an’da geçen bir ismide kulağına okuduk. Yani kimlikte 2 kulağına 3 okunmuş oldu
[silindi] Deletedmom52620 aslında öyle olmasını istiyorum dediğim gibi almanyada çok zorlanıyor insan bazen mektup gelir biri doğru birinde yanlış olur biz ikisinide söyleriz dedim kimlikte tek isim olsun zorlanmasın diye 😊
Deletedmom52620 [silindi] yani baktığınız zaman doğrudur ama çocuk büyüyünce demesin anne bu isim benim kimliğimde yok neden diyorsunuz 😂 bence koyun birşey olmaz ismi ne olavak ki zor merak ettim
[silindi] Deletedmom52620 daha net karar vermedik bir gün bulup ikinci güne değişiyor 😂 ama iki olcak onu biliyorum çünkü her ismin yanına bişey ekleme huyum var 😅😅
[silindi] Demirssmomm aynen mantıklı yani tercih meselesi ztn annem de kübra nur koymuş severek koymuş istemiş ama kimse nur u söylemiyor ve heryerde yazmak zorunda kalıyorum fazlalık gibi yani 😅
Deletedmom52620 [silindi] o zaman bence iki ismi de nüfusa yazdırın isim seçeceneği de daha belirmemiş yAni siz koyuyorsunuz daha iyisini bilirsiniz ama fikrimce kafa karışıklığı olacak bende sizin gibi düşündüm eşim Alâ ismini istemiyordu bende kulağıma okutmak istedim oda çocuğun kafasını karıştırır dedi. Göbek ismi olarak düşünecektik ama eşim sonra ben istiyorum diye karar verdik.
Aag06 Yani 2 isim okunur hatta birisi kuranda gecen bir isim olsun gobek adi olarak kalsin zaten gobek adini herkese soylemek iyi degil siz bilirsiniz sadece diger kolay soylenen ismide nufusa yazdirirsiniz olabilir bence 🤷🏻♀️
KkubraOz [silindi] bizde aynı şekilde yapıcaz. Kulağa iki isim okunacak onu sadece anne babalarımız bilecek diğeri nüfusta kaytlı olacak herkes o isimle çağırılacak. Biz dini açıdan öyle yapıyoruz bi hoca arkadaşımız var o söylemişti bu şekilde yapmamızı