xuennee Her bölgede başka kahvaltılar yapılıyor. Biz Kayseri’de bamya çorbası, yahni ve pilav yeriz bayram sabahında. Sizin adetleriniz neler?
Lastromance xuennee bizde corumluyuz yaprak sarma,tavuk kızartma,patates karışık kızartma,su böreği,poğaça çörek gibi şeyler yapılır kahvaltılık falan yenir 😊
irem4141 xuennee ben sakaryalıyım, bizde normal klasik bayram kahvaltısı yapılır ama bir yandan da et kavrulur , sonra ete geçiş yapılır kimi kahvaltı yerine direkt et yer 😂 diğer sabahlar kavurmalı yumurta yenir
Mavininbiri xuennee Biz bu bayram hindi,kayısı hoşafı, dolma, türlü ve pilav yaptık değişiyor her bayram. Diyarbakır
26062021 Mavininbiri hindi mi . kurban eti yada ciğeri ile yapılır bizde kahvaltı yanına yeşillik ayvalıkta böyledir balıkesirde de hatta genel olarak demirbaş ciğer kavurmadır yani
Bora5832 xuennee biz kavurmalı yumurta yeriz eşimin ailesi kuru fasulye yiyo çok şaşırmıştım ilk gördüğümde
Eliz16 Bursa’da kahvaltıda olmazsa olmaz kavurma ,sarma ve cevizli lokum deriz biz, çörekte derler. Yanındada kahvaltı çay
Limons Eliz16 aynen ama bizim lokumu bilmiyor kimse tatli lokumdsn saniyorlar uniye gittigimde kimsenin bilmedigini fark ettigimde o kadar sadirmistik ki anlatamam fotografini acip gostermistim ilk defa gorduk demislerdi
TeoMom xuennee Sabah bayram namazından sonra gelirken simit alınır o saatte uyanık olanlar beraber klasik kahvaltı eder sonra kurban işine girişilir biz de illa küçükbaş hayvan kesilir ve canım ananem mis gibi kavurma yapar kahvaltıyı onunla yaparız ay bu bayram evde tekim böyle yazınca canım nasıl kavurma çekti😂