Kusem Merhaba ben tek yumurta ikizlerime hamileyim ve serklajliyim. Doktor erken doğum riskinden dolayı 24. Haftada ciğer geliştirme iğnesi yapacağız dedi. Bana biraz erken gibi geldi ama doktorun dediğine uyacağız tabi ki. ☺️ Siz kaçıncı kaftada vuruldunuz?
Deletedmom73711 Kusem Ben 28+3 serklajlıyım doktorum şu an için gerek görmedi ama benim çoklu gebelik değil, sizin serklaj haricide ikiz olduğu için Allah korusun erken doğum riskiniz olduğundan dolayı erkenden müdahale etmek istiyor olabilir🥰
RehoGelin Kusem canım bilgim yok merakımdan soruyorum affına sığınarak bende 6+1deyim doktor çift kese gördü içi dolarsa Allahın izniyle 🤍 merak ettiğim serklaj dediğiniz nedir daha önce duymadığım bir kelime birde ciğer geliştirici iğne anneye mi uygulanıyor? Ne şartlarda vurulması gerek duyuluyor? İlk defa başıma gelicek ikiz gebelik 2 kuzenimde vardı ama onlarda uzağız.
bsraguruler Yarim kiloyu gectiyse sikinti olmaz dedi dr bende 25 haftalik iki doz vurulmustum rahim agzi kisalmasi var
Deletedmom73711 Kusem Doktoruna güven canım endişe etme, herkesin gebeliği farklı bir serüven işte İnşAllah vakitlerini bekler minik yaramazlarımız, bu neslin çocukları çok aceleci💩🙈😂
Kusem Deletedmom73711 kesinlikle öyle bir tane isterken bölünüp tek yumurta ikizi olmak nedir 😍bana hala şaka gibi gelse de bu durum😁
Canisi28 30 haftada yeni vuruldum.. herkesin süreci farklı.. sağlıkla kucağımıza almak nasip olsun inşallah..
Kusem RehoGelin canım serklaj rahim ağzı kısalığı dikis atılarak rahim ağzı açılmadan bebeklerin durabildikleri kadar durması amaclaniyor. Özellikle ikiz gebeliklerde baskı daha çok olduğu için muayenelerinde mutlaka ölçtür. Rahim ağzının 30 mm altında olması sıkıntı. Allah korusun bir an da ağrısız belirtisiz erken doğum sürecin başlayabilir. Erken doğum riskim olduğu için ciğer gelistirici iğne bebekler icin bana uygulanacak.☺️