Peelinn bak olaya ne anlayacağım
Bana diyorlar ki tamam öldürülmüş “AMA” doktorlar da şöyle kaba böyle kötü diyorlar.
Ben de diyorum ki şartlar çok kötü dayanılacak gibi değil sağlıkçılar çok gergin çalışıyor. Anlatıyorum durumu yaşadığımız olaylardan 1000 de 10unu filan bak böyle şeyler yaşıyoruz bizi çileden çıkarıyor hasta ve yakınları psikolojik olarak yıprandığımız için doktorlar artık dayanamıyor diyorum.
Bir diğeri çıkıp diyor ki dayanamıyorsa yapmasın bu mesleği. Kadına bak ya. İnsanlar uzman olabilmek için 23 yıl okumuş. Kendinin yaşı kadar doktorun eğitim hayatı var. Yapmasın diyor mesleğini. Napsın arkadaşları sokakta oynarken kendi ders çalıştı çocukluğunu çöpe attı. Arkadaşları cafeler de gezer eğlenirken o üniversite de kafasını kaldırmadan çalışıp gençliğini çöpe attı. Yetmedi 6 yıl o kadar zorlu üniversite hayatı geçirip mezun oldu. Diğer bölüm mezunları atanıp evlenip gezer eğlenirken o uzmanlık sınavına hazırlandı dünyanın en zor sınavına. Uzmanlık kazandı gitti 5 yıl da asistan olarak 36 saat nöbetler tutarak uzman oldu. Geldi tam çalışacak bu sefer empati yoksunu bir kadın dedi ki ben senin stresini çekmek zorunda mıyım? Bana bakamıyorsan bu mesleği yapamıyorsan bırak çalışma.
Şaka gibi cümleler kuruyorlar kafayı yiyeceğim ya. Adamlar bu sefer çalışmıyorlar grev yapıyorlar diyorlar bu şartlar altında çalışmayacağız. Bu sefer bizim Happy mom annelerimiz post açıyor nasıl hekim çalışmaz. Hiç bir hekim şartlarından memnun değil. Hepsi birden bıraksın o zaman mesleği. Bir gün grev yapıyorlar ortalık karışıyor. Aslında gerçekten yapamıyoruz diyip bırakıp gidecekler o zaman anlayacak herkes dünya nasıl mahvoluyor