mucizemizibekliyoruzz Minem sigara içenlerle değilde, bırakanlarla sohbet etmeyi deneseniz. belki nasıl bıraktıklarını, sigaranın bebeğe zararlarını vs anlatırlar. Böylece vicdanınızı da rahatlatmak yerine, daha da vicdan yapmış olursunuz belki içmezsiniz..
aysenur1752 Minem ben içiyodum taa ki kalp atışını duyana kdar ondan sonra her içtiğimde vicdan azabı çektim resmen şimdi içmiyorum daha. günde yarım içiyorum gece yatmadan onu da bırakıyorm artık isteyince bırakılıyo
dilosss Minem bana doktor günde 3 tane içebilirsin dedi ben en fazla 4 tane içiyorum. Bende günde 1 paket içen biriydim ilk bebeğim kalp sorunluydu doktora sordum sigaradan olan duymadım dedi ama ben yinede herşeye rağmen azalttım canım. Sen kaç tane içiyorsun
Mavi20 Minem üzülüyorum gerçekten savunmasız minicik bedene bunu yapmayın evet belki zor bi durumdur ama yapmayın 😢 doğmamış çocuğun gizli yaşamı bu kitabı okuyun orada Anne sigara içince bebeğin nasıl huzursuz oluğunu,plesenteya duman geçtiği için nefes almakta güçlük çektiğini yazıyor. Anne karnında olsa bile artık oda bir birey ve size muhtaç. Anne karnında ki bebeklere sesle yada titreşimle tepki vermeyi öğretiyorlar. Hafife almayın karnınızdaki minik bedeni. Dileğim vazgeçebilmeniz 😔
Minem mucizemizibekliyoruzz onu da denedim çok sıkıntılıyım bu konuda acayip vicdan yapıyorum ama maalesef irade sıfır bende
mucizemizibekliyoruzz Minem bebeğinizin ağzına sigarayı dayadığınızı düşünün o zaman. Tamamiyle aynı çünkü onu zehirliyorsunuz. Ani bebek ölümlerinin bile çoğu sigaradan. Yada bişey olmadı diye olmayacak anlamına gelmiyor sigara yavaş yavaş etki gösteriyor. Doğduktan sonra sırf siz hamileyken sigara içtiğiniz için hastanede sürekli yatan bebeğinize üzülmeyecekmisiniz? Kendi evladınız bile olsa böyle büyük bi vebalin içine girmeyin bence. Ben sigara içsem eşim anneliğimden şüphe ederdi. Kırmak için söylemiyorum yanlış anlamayın ama eşim çok yadırgardı yani beni. Ki hamile kalmadan önce 1 paket içiyordum hamile kaldığım gün bıraktım. Şu 3-5 tane içebilirsin diyen doktorlara da gitmeyin
dilosss mucizemizibekliyoruzz canım evet sende çok haklısın ama alışkanlıklar kolay kazanılır zor kaybedilir kimseyi kınamamak lazım herkes sizin gibi iradeli olamayabiliyor mesela günde 2 paket içen biri anında bırakamaz bence öyle bi insan güde 2 tanede içse bence güzel bi adım.
dilosss Minem bence günde 3 tane içebilirsin kendine güvenn.. hem sadece 9 ay fazla değil başka şeylerle oyalan. Ben mesela birilerinin yanında içesim geliyor o yüzden evde yalnız oturmayı tercih ediyorum
Denizliche Hamile kalmadan önce günde 1.5 paket içiyordum yiyordum resmen sigarayı ,çayın kahvenin vs vs ,her türlü bahane ile yakardim .hamile kalınca bırakmadım bir anda ama 10 haftalıkken bıraktım doktoruma sigara konusunu açtığımda kesinlikle bırak içmek yok dedi ,bence sigaraya 1 tane bile müsade eden doktoru bırak.cok baş ağrısı çektim hala daha öyle dudaklarimi kemirdim ruyalarima girdi ağladım zirladim ama içmedim kokusu tiksindirmiyor ama icmeyecegim .bence son sigarani yak iç ve bir daha asla seni icmeyecegim bu son du.bebegim senden çok çok önemli de.insan beyninin yapamacagi şey yoktur
arastiran_anne Günde 1 tane bile içmek bebek için ciddi sonuçlar doğurabilir.Gebeliği fırsat bilip sigarayı bırakabilirsiniz. Gebelikle ilgili yararlı bilgiler için; https://www.instagram.com/arastiran.anne/
Hamilebiranne Sana sadece şukadarını söyliyim ben günde 1 pakete yakın sigara içiyordum hamile olduğumu öğrenmeden 4 5 gün önce grip oldum ve öyle olunca içmedim midem bulandı . Sigarayı içine çektiğin zaman ağzında beklet ve nasıl acı bir tat bırakıp yaktığını hissedeceksin. O gripten sonra içmeyi zaten düşünmüyordum ama içerdim kendimi biliyorum çok şükür hamile olduğumu öğrendim ve asla dedim . Ağzımı yakan ve acıtan bir duman kim bilir bebeğime nasıl zarar vericekti.. içmeyin kendiniz için değil karnınızdaki yavrunuz için içmeyin...
Busra67 Hamile olduğumu duyduğumda bırakamamıştım ta ki doktorum bana organları gelişiyor içmemelisin diyinceye kadar o anda tiksindim resmen 1hafta içme sonrasında zaten kokusundan rahatsız olmaya başlıyorsun ama asıl olan kafada bitirmek bu sende bitiyor içenlerin yanında durma ben o kadar çok sigara içen biri olarak bıraktım tabi aşermem de buna bi neden ama asıl kafada bitirmek Allah yardımcın olsun
Fulyax Merhaba arkdaşlar valla irade ve bebegin sağlığını düşünme meselesi gerçekten ben hamilelik testi yapana kadar iciyordum oda eşimle gunde 3 4 tane felan çünkü yurdışına(hollanda) gelin geldim ailemden memleketimden kaç bin kilometre uzağa insan ister istemez stresle başlıyor 😑hiç iyi olmayan birşeye ama testdeki cift çizgi görünce sigaramı kalır aklida 😂 9 aylık evliydik eşimle o zaman bıraktım arada canım istedi ama hiç ağzıma sürmedim valla ve benim arkdaşımda hamileydi gunde 4 tane sigara içiyordu hic birakmadi yani sigarayi goya doktor icebilirsin bisey olmaz demis anlamiyorum sana zarar verirken sigara bebege nasil zarar vermez ! Nasil bir zihniyet türkiye de bunu boyle derken benim doktorumda esime dediki yaninda sigara icmiyorsun içilmesi doğru degil dedi 🙄 düşünün dumanindan bile etkilenebiliyoruz ,ve arkdasimin cocugu suan 4 aylik dogdugundan beri hastahenelerden cikamadilar düşünün cocuk hasta hep anne sütü birakti yemedi kaninda mikrop çıktı suanda hala düzelmedi yavrum bi damlacik kilo almiyor mamada yememeye baslamis😑😑😑 arkdaşım uğraşmaktan mevlit bile yapamadı çocuğuna 😑 gerçekten sigara cok büyük zarar çocuğun boyle olmasi sigarami derseniz kimse bilemez belkide sigaradan anne karnindayken, normalde yedigmiz ictigimiz hersey geciyor dimi cocuga sonucta ! Anlatmak istedimm valla herkezin düşüncesi iradesi var şükürler olsun🙏🏼
Ayseayse5664 Bebegini karnın kadar bir küveze koyduğunu hayal et ve sen her sigara nefesini dışarı değilde o küvezdeki bebeğine üfkediginü düşün o kapkaranlık duman için de nasıl bırakıyorsun bebegini yazıl sen öyle bir bebek görsen hemen oradan kurtarmak istersin e peki kendi bebegini neden kurtarmıyorsun yazık konuşamıyor diye anlatamıyorda derdini yapma bunu bebegine😢