Olaya kendi gözümden baktım Bende askeri personelim, lisans mezunuyum, mezun olduktan sonra 2 yıl polis akademisinde eğitim aldım,mülakat için çok uğraştım bir kaç ayda özel harekata geçmek için eğitim aldım, ortalama 6 7 sene kadar eğitim hayatım oldu, eğitimler zorluydu komutanım dizim kanıyor durmuyor kan derdik Adam banane dizinden koş devam et derdi uykusuzluk açlık saymıyorum.Eğitim hayatım bitti doğuya ilk gorev yerim Mardin Nusaybin’e göreve gittim Annem babam Piskolojiyi bozdular.
Darbe gecesi Ankara Gölbaşı özel harekatta gorevliydim, o günü hiç söylemek istemiyorum 2 tane bomba atıldı bir sürü polis arkadaşımızı şehit verdik, yaralıların çoğunu kendimiz aracımızla hastaneye taşıdık Ambulanslar gelmedi. Bunlar benim yaşadıklarım Ama bana sorsan ben bir doktorun ne yaşadığını bilemem, ben yaşamak için yaşatmak için eğitim aldım doktor da aynı şekilde yaşatmak için eğitim alıyor, bir hastayi 26 saat boyunca ameliyat eden doktorda var, bizimde saklanan bir teroristi bulmak bazen 24 saatimizi alıyor.
Onların da nöbetleri uzun iş saatleri var bizimde günlerce nöbet tuttuğumuz günler diyorsun oluyor, oda maaşını alıyor bende maaşımı alıp evime ekmek götürüyorum.
Doktorunda evde bekleyen eşi cocuklari var bizimde öyle. Bu her meslekte boyle her mesleğin kendine göre zorluğu var Ama sürekli asker polis ile doktorlar kıyaslama yapınca bu şekilde örnek verdim.
Doktor gereken doktorluk eğitimini alacak
Polis asker gereken eğitimi alacak, doktorun eğitimi daha fazla onlar daha fazla maaş alsın diyene yuh olsun diyorum, yazık.
Ben doktorun yaptigi işi yapıp bir ameliyat yapamam ama Doktor da benim yaptığım işi yapıp eline silah alıp dağa çıkıp Kelle alamaz ya da operasyona katılamaz.Yada ben fabrikada çalışan bir askeri ücretli kardeşimin yaptığı seri üretimi yapamam her iş Erbabında güzeldir.
Doktor kardeşimizi katleden caninin Allah belasını versin, o doktorun yerine birinin yetişmesi seneler alacak, Ama asker polis ölse yeri hemen doldurulur diyenleri gördüm yazık,
Ateş kendi evlerine düşmediği için konuşmak çok kolay bir polis asker kolay yetişmiyor bizde türlü türlü egitimlerden geçiyoruz her gün Çocuğum yetim kalacak mı diye evden işe gidiyoruz ama bir durum.oldugunda çocuğumuzu annemizi babamızı gözümüz görmüyor atlıyoruz her şeyin önüne Nusaybin’de 2 çocuk babası Komutanım Esir alınmış bir Kadını kurtarma operasyonunda kendi bedenini kadına siper edip 23 kurşunla şehit oldu, bir doktorun yerine yenisi hemen gelmez diyorsunuz ya Bu bahsettiğim adamın yerine de senelerce kimse gelmez yürek lazım, coluk çocuk çaylak işi değil bu yürek işi.
Asker polis rüşvet alıyor diyenleri gördüm
Sadece asker polis mi alıyor çürük elma bitek bizim mesleğimizde mi var ? Her alanda her meslekte var. Sözüm herkese değil bu asker polisi yerin dibine batiranlara, siz bilmesenizde
Birileri sizin için göğsünü siper ediyor 2o saniye haberde kahraman oluyoruz sonra unutuluyoruz, asker polis kadar başınıza taş düşsün.Biz doktorlarla kendi aramizda kıyaslama yapmıyoruz size ne oluyor anlamıyorum, Banane doktorun aldığı maaştan hakkını alamiyorsa tabiki hakkını arayacak hiç bir doktorun da çıkıp asker polis çok alıyor dediğini duymadım bu kaosu yaratan sizlersiniz bu iğrenç düşünceleri aklınızdan çıkarırsınız inşallah, yetistirdiginiz çocuklara yazık.
Her meslek kutsal ve özeldir, ben çocuğum ateslense polise mi goturcem yoksa doktora mi Ama basina bir iş gelen biri de doktoru arayıp gel beni kurtar diyemez.
Pes yani Doktorların grev meselesinden askeri polisi nasıl dilinize doladiniz anlamadım.
Pessss.