minigimiz Feray_y bir perinatolojı doktoru prof dedi engeli kalbınde sorun var kısa boylu bebeklerden olabilir down olabilir falan dedi baya etkılendım baska doktora gittim oda ben her hangı bır sıkıntı oldugunu sanmıyorum genetik dıyorım dedi kadın doğumcuda normal dedi korkulacak birsey yok yarın gidecegım işte tekrardan bakalm ne cıkacak gerılık var ama kımse nedenını söylemıyor olabilir dıyorlar anlamadım birsey
Feray_y minigimiz canım detaylı ultrason da direk anlıyorlar illa haftasında detaylı yaptırmana gerek yok peritinoloji ye gitmen yeterli benim detaylı zamanın değildi normal kontrol diye gittim zaten ben sorun. Olduğunu anlamıştım direkte teşhis konuldu öğrendim peritinoloji git onlar çok iyiler
Ecenlkrn minigimiz yok canım renkli dopplerle kordondaki damarlara ve plesantaya baktığında farketti. Plesanta bozulmaya başlamış bebege yeterli besin gonderemiyormus. Allahtan 2 haftalık gerilik ilerlemedi. Hala aynı. Örneğin haftada 200gr almasi gerekiyorsa 150 gr alıyormuş. Plesantayi normal kadın doğum doktorum anlamamış bile boş boş bakıyormuş.
Feray_y Ecenlkrn sonuç ne oldu peki bebek kaç haftalık doğdu mu ne oldu peki benim plasenta da sıkıntı aynı nolur dua et bana ya yarın güzel sonuç alayım bebek kilo almış olsun
Ecenlkrn Feray_y Şu an 33+3 öğrendikten 2 hafta sonra gittiğimde kilo almaya devam ettiğini sadece almasi gerekenden biraz az aldığını ama bunun bebege yeterli olduğunu söyledi. Kuvez suresini en aza indirip bebeğin gelişimini tamamlaması için doğumu bekletiyor. Ne zamanki bebegin kilo alması durdu ve plesanta tamamen işlevini kaybetti o zaman. Hiç canını sıkma inşallah senin bebeginde kilo almıştır ve besleniyordur. Bol bol dua edicem Canım. Benim ilk gittigim perinatoloji doktoru 34de alırız bebegi demisti riske girmek istemedigini söyledi. Ama prof. tam tersi bebegin 34 alınması gereken bir riskinin olmadığını söyledi. Cok zorlu bi süreç senin içinde benim icinde ama sakın stres yapıp bebeği de etkileme Canım ben başta cok üzüldüm ama yapıcak bisey olmadığı için en azından bebegi etkilememek adına olumsuz düşünceleri aklıma getirmiyorum.
Feray_y minigimiz benden bu pazartesi amniyosentez yaptırdım su aldılar bakalım ne olucak çok fena haldeyim eğer istanbuldaysan Zeynep kamil İ öneriyorum sana
Lahinnn Feray_y hakkında hayırlısı olsun ınsallah saglıkla al kucagına plezantana da baksınlar bebegı besleyen rahim damarlarına da baktılar mı bunlara ana damarlarına renkli doppler ıle usgde
hunilimom Feray_y 2 hafta karın çevresi geriden geliyordu 30 iken 28 gösteriyordu 32 de kontrole gitmistim haftasını yakalamisti her sabah yumurta kaşar peynir helva yedim tavuk yedim kırmızı et bol salata
Feray_y Ecenlkrn 2 kere gittim kendi doktoruma ikisinde de bebekte az kilo alımı su azlığı ve hafta hep aynı gibiydi ordan anladım hemen peritinoloji gittin olay patlak verdi zaten o gün bugün dür uğraşıyorum çok fenayım
Yeniumutt Rabbim yardımcınız olsun 🤲 bu sürecte kendinize eziyet etmeyin iyi haberlerinizi bekliyoruz 🌸🤲
Ecenlkrn Feray_y kadin dogumcular hadi renkli dooplerle damarlara bakmıyor ama su azlığı, haftanın geri olduğu, plesanta gözlerinin önünde nasıl anlamiyolar deli oluyorum. Biz farketmesek kim bilir daha kaç hafta sonra ogrenecektik.
Mervedemir24 Benimde ilk gebelikte 3 hafta gerilik vardı benim gebelik zehirlenmesinden oldu tansiyondan damarlar kalınlaştırıp gibi bebeğe vitamin hiç gitmemiş
Yeniumutt Mervedemir24 Merhabalar yazınızı okuyunca profilinize baktım benzer olaylar yaşamışiz doktora gidip tedavi gormussunuz bende çok istiyorum ama gidemiyorum da beynimin içindekileri beni bitiriyor 😔
ErdoganGamze Benimde 27. Haftada bebeğin suyunun az olduğunu ve 25 hafta gösterdiğini söylediler. Karın çevresi 2 hafta geriden geliyormuş. 1 kg olması lazımken 770 gram çıktı. Hergün havuç suyu içiyorum yarın kontrolüm var. Umarım benimde bebeğim biraz ilerlemiştir 😞
Feray_y ErdoganGamze canım ben geçen hafta çarşamba öğrendim bu olayı mı Zeynep kamilde 1 gece yattım testler falan filan özele gittim peritinoloji doktoruna birebir aynı şeyleri dedi geçen hafta cumadan beri de havuç suyu içiyorum sabah öğle akşam bakalım yarın ne olucak görücez bu pazartesi de amniyosentez alındı bekliyorum ondan da ne çıkacak bakalım😔 çok üzgünüm dua istiyorum.