Sedaaa95 Uyuyamıyorum uyusam içim daralarak hemen geri kalkıyorum. Bugüne kadar hiç yoktu temizdi ayrıntılıda da temizdi bugün perinatolog ense kalınlığı 7 ama onun dışında burnu her şey normal dedi sıvı alalım kesin sonuç gör dedi yaptırdık. Şimdi sonuç bekliyoruz ama zaman geçmiyor daha bugün yaptırdım. Ne yapacağım bilmiyorum kendimi çok kötü hissediyorum. Nolur amniyosentez yaptıranlar ense kalınlığı çıkanlar xüreç nasıldı anlatır mısınız. Sonuçlar kaç günde çıktı yazar mısınız. Şehir hastanesinde yaptırdım ben
cgnduru Sedaaa95 canım o kadar takılma bence herkes sürekli bir şeyler söylüyor ve her zaman ultrason %100 sonuç vermiyor. Senin tercihin ama sağlıklı olmadığını soyluyorlar yaptirmanin inşallah bir şey çıkmaz dua et ❤
Captmom Sedaaa95 benim 12. Haftamda ense kalınlığı 4,5 mm çıkmıştı. Burun kemiği filan normaldi. 17. Haftamda ege üniversitesinde amniyosentez yaptırdım. 1 gün dinlendim, sonra normal hayatıma döndüm. 3 gün sonra ön sonuç çıktı(maalesef kromozom rahatsızlığı olan trizomi 18 çıktı, ön sonuca göre aldırabileceğimi söylediler aldırmadım. Şu an doğumu bekliyorum 38haftalık oldum) 21 gün sonra tam sonuç çıktı. İnşallah sizin sonuçlarınız temiz gelir. Süreci bilinçli geçirmek adına iyiki yaptırmışım diyorum.
Esiii01 Sedaaa95 özel hastanede bende bugün yaptırdım normalde ön sonuclar birkac gune cıkar ama bayram girdiği için 1 hafta sonra anca dedi doktor bana 12+1 de 3.1 mm cıktı ense 😞
KorkuluAnne Sedaaa95 öncelikle hepimize çok geçmiş olsun şuan ezan okunuyor inşallah rabbim hepimizin kucağına bebeklerimizi sağlıcakla almayı nasip eder hepimizin beneği çok sağlıklı olur. Bende 12+2 günlükken ense kalınlığına 2.59 dediler. Başka bi sıkıntı yoktu ense kalınlığı dışında burun kemiği var normal kan dolşımı normal denildi. 16 haftada amniyosentez sıvısı aldırdım alınırken bağırsakta parlama iki böbrekte büyüme var denildi. 17 haziranda aldırdım sıvıyı temmuz sonunda çıkacak drnildi. Onu bekliyorum çok zor bir süreç artık hareketlerini hissediyorum ama artık üzülmüyorum oğlum bize nazlanıyor diye düşünüyorum kafamı başka şeylerle meşgul ediyorum. Ben bu çocugu sonuç kötü çıkarsa aldırmayacağım. O sizinde aldırma gibi bir düşünceniz yoksa bence hiçbir şekilde üzülmeyin bebeğide üzmeyin. Böyle bebekler evet doğuyor Allah sabrını verir inşallah ve inşallah hepsi çok sağlıklıdır. Kendinizi üzmenin hiçbir anlamı yok boşuna strese girmeyin kötü çıksa sonuç ne olacak ki siz dua edin Allaha teslim olun açıp bakamıyoruz karnımıza iyimi değilmi doğuna kadar öğrenemiyoruz. Sonuç temiz deseler yine içinizde acaba gerçekten temiz mi diye soru olmayacak mı bende olacak bebeğimi görene kadar bekleyeceğiz. Lütfen üzmeyin kendinizi hastaysada sonuç değişmeyecek temiz çıksada sonuç değişmeyecek ben kendimi alıştırmaya çalıştım iki durum içinde dua etmekten başka çare yok sevgiler
newbabyno2 Sedaaa95 ben yaptırdım yatman gerekıyor 2 3 gun düşük riski oluyormus ama onun dısında agrılı bır ıslem degıl sonuc sanırım 1 haftaydı net hatırlamıyorum
Sedaaa95 newbabyno2 Down sendromu için mi yaptırdınız kaçıncı haftadasınız? Neyden şüphe edildi yaptırdınız
Mervez128 newbabyno2 yaptırdıktan sonra kahverengi akıntın oldumu bugun 3 günüm ve diken üstündeyim heran bişey olucak diye nasıl gecirdin günleri
Sedaaa95 Captmom Benim 2li testte falan temiz çıktı 13. Haftada 1.3 mm çıktı detaylıda normal çıktı ilk defa dün böyle çıktı bilmiyorum sonuç ne olacak. Ense kalınlığı dışında bir sorun var mıydı peki?
Captmom Sedaaa95 benim detaylıda da sorunlar vardı. Beyninde hastalığına bağlı birkaç sorun görüldü. Eğer kromozom anomalisi varsa mutlaka belirti veriyor bir şekilde. Forumda bir kişi daha var detaylıda anlaşılmış onun üzerine amniyosentez yaptırmış ve problemi öğrenmişti. Detaylı ultrasonu iyi bir doktor yaptıysa bence korkmayın. İnşallah temiz çıkacaktır.
Captmom Sedaaa95 bu arada ense kalınlığı kromozom anomalisi adına en iyi belirtiyi 11-13 haftalar arası veriyor. Daha ileriki haftalardaki ense kalınlığını doktorlar çok önemsemiyor. Başka bulgular daha değerli oluyor. Özellikle böbreklerin çalışmaya başlamasıyla kalınlık azalıyormuş. Babam doktor, bizzat perinatolog arkadaşıyla görüşmüştüm detaylıca bu konuyu.
Sedaaa95 Captmom Ya her şey iyiydi valla anlamadım 2lide 1.3 mm çıktı detaylıda özellikle sordum bir şey var mı diye doktor hayır her şey iyi ense kalınlığı normal dedi dün perinatolog ilk defa bunu anlattı hayatımın şokunu yaşadım nasıl olurda 15 günde bu kadar değişir her şey
Captmom Sedaaa95 çok zor bir süreç sizi çok iyi anlıyorum. Doktorlar en ufak bir şeyde her ihtimali söylemek zorundalar. Sonra hukuki olarak onlar için de hastalar şikayette bulunabiliyor neden söylemedi, açıklamadı, anlatmadı vs diye. Konu evlat olunca hayat bize zehir oluyor tabi ama prosedür böyle. Sonuçlanana kadar zor da olsa içinizi rahat tutmaya çalışın 🙏🏼
Elaeyl Bende bugün şehir hastanesindeydim, ikili tarama sonucum yüksek riskli çıktı, amniyosentez yaptırmak istemedim, belki fetal dna yaptirabilirim, insallah çok sağlıklı sonuçlar gelir hiç endişe etmeyin