Seymaymn Kızlar degerim 29.9 pozitif yazıyor bu ne bileniniz varmı? Mikrop bakteri enfeksiyon falan yazıyor internette ya aşırı gerildim doktora persembe gidicem
Yabumi Seymaymn ben sokak hayvanlarından bulaşan bir bakteri diye biliyorum ikisinden biri ama hangisi emin değilim yanlış olmasın
Mrvsmt2502 Seymaymn igg önceden geçirilik antikor ürettiğiniz gösteren değer. IgM bin pozitif olması şuan geçirdiğiniz gösterir ciddi sonuçları var maalesef. Bende şuan ikiside pozitif antibiyotik tedavisi olduk gebeyken çok şükür kızım sağlıklı doğdu
mimar_anne Seymaymn igg önceden geçirmişsin enfeksiyonu bağışıklığın var demek igm pozitif olursa şuan da geçiriyorsun demen igg nin pozitif olması bir şey ifade etmiyor ☺️
JJ19 Tam olarak hatirlaniyorum ama ya igm ya da igg daha onceden bu enfeksiyonun gecirildigini ve buna karsi bagisikliginiz oludgunu ve bu yuzden hamilelikte bir sorun yasamaycaginiz anlamina geliyor
JJ19 Kagan doktorun bu konuda kisa bir videisu var onu izleyince benimde icim rahatlamisdi ayrintili sekilde bilgi veriyor bu igg ve igm konusunda
JJ19 Toxo yani toksoplazma cig etten , kedi diskisindan iyi yikanmayan sebze meyveden bulasir, Allah korusun cocukta beyin hasarlari , kusurlar yaratiyor,ama cok nadir goruluyor
Seymaymn Mrvsmt2502 cok kötü şeyler okudum googlede peki sizin deger aralıgınız nasıldı antibiyotiği hamılelıj boyunca mı kullandınız
Mrvsmt2502 Seymaymn igg 220 IgM 4.5 tu en son. Avidite testi yapılıyor ikiside pozitifse ne kadar önce geçirdiğiniz saptamak için. Gebelik öncesi geçirdiyseniz sorun teşkil etmiyor benim gebelik öncesi geçirdiğim çıktı. Avidite testleri sonuçlanana kadar antibiyotik kullandım ilk 4 ay kullanmıştım 3 kere farklı kurumlarda avidite testi yapıldı kesin sonuç için. IgM negatif ise korkulacak bi şey yok canım