Lamia7 ilk takipli doktorumuz farkedip detaylıya yönlendirdi , detaylıda ilk 22 haftalık gittiğimizde işte normalde erkek çocuklarının %70 inde görülür doğuma kadar yada doğumdan sonraki sene içerisinde kendiliğinden düzelir ama bizim ki biraz üst seviye olduğu için baya korkuttu beni yok işte en kötü tek böbrekli olur yok down sendromu için test yaptırın isterseniz gebeliği sonlandırın falan bende test istemedim gebeliği sonlandırma gibi bir düşüncem olamayacağını öylede böylede evladımı kabul ettiğimi söyledim , 30. Hafta için randevu oluşturuldu ve kontrok altında tutulup duruma göre erken doğum olma ihtimalini söylediler . 31. Haftada gidebildim tatilden dönünce tekrar incelendi böbrekleri ve suyum hala fazla olduğu için bebeğin böbreğinde bir problem olmadığını ki eğer böbrek problemli olsaydı suyum azalırmış , asıl problemin bebeğin üreterinin dar olmasıyla alakalı olduğunu yani böbrek idrarı süzüyor fakat böbrekten idrarı ileten boru dar olduğu için atamıyor ve böbrekte büyümeye neden oluyormuş . Suyu normal diye erken doğum istemiyoruz dediler , doğduktan sonra ameliyat gerekebilirmiş çocuk doktoru gözlem altında tutacakmış . Fakat şimdide 34+ 2 yiz . 2 gün önce kontolümüz vardı kendi doktorumuzda paşamız çok sabırsız kanala inmiş rahim ağzında yumuşama var erken doğum diye bekliyoruz bakalım doktor tutabildiğin kadar tut diyip gülüyor 😂 ben ilk duyduğumda bunları yıkılmıştım canım ama hiiiiç kendinide bebeğide strese sokma . Çocuk doğmadan zaten müdahale edemiyorlar , bakarsın doğduktan sonrada ultrasonun yanılma payıdır kendiliğinden düzelir . Üzme kendini dert etme sakın