minomino Selam kızlar, genelde et işlerini eşim yapıyor özellikle kırmızı ete dokunmuyorum ama bugün mesela tavukları ben dogradım sonra biraz araştırdım dokunmayan çokmuş veya eldiven takıp dokunan🙄 ellerimde yara yok cok da iyi yıkadım sonrasında ama siz napıyosunuz bu konuda?
zeynepikra_61 minomino Vallahi ben ilk hamileliğim de ciğer falan da yaptım ama bir sorun olmadı 🤨 Şimdi önümüz kurban bayramı ve yine etler eşim ve bana kalıyor eşim tek başına halledemeyecegi için el mecbur yardım edicem ama ben eldiven kullanıcam çünkü içim değişik oluyor dokununca😁
Deletedmom727272 minomino genelde tokso için söylerler böyle, ama dediğiniz gibi yaranız yoksa ve iyi yıkadıysanız ellerinizi ne olabilir ki? Eldivenle bende kendimi tuhaf hissediyorum ellerim bana ait değil gibi 😁
minomino zeynepikra_61 ayy evet yine geldi çattı kurban 🙈 bence de eldiven kullanın mutlaka peki tavuk dogradınız mı cıplak elle😬
zeynepikra_61 minomino Evet yaptım tabiki şimdi de yapıyorum malum bir kızım var bayılıyor tavuğa hijyene dikkat ettiğimiz sürece bir şey olmaz diye düşünüyorum ☺️ Bana çilek elleme dediler et elleme dediler ama mecbur elliyosun yani 😁 Hepsini de elledim yaptım şükür birşey olmadı hala devam 👍🏻🤭😁
Deletedmom70006 Normal zamanda asla mutfakta eldiven takabilen birisi değilim hamileliğin başından beri de hiç kullanmadım. Etin her türlüsünü yaptım, yapıyorum kirmizi et,balık,tavuk.. Hijyen kurallarına dikkat ettigin sürece hiçbir sorun olmaz için rahat olsun.
minomino Deletedmom70006 evet benim de hiç eldiven takma alıskanlıgım yok dediginiz gibi hijyene dikkat ettikten sonra ben de sorun olacagını düsünmüyorum☺️
Canisi28 Deletedmom70006 bana doktorum enfeksiyon riskinden dolayı çiğ ete dokunma iyi pişmemiş et yeme dışarıda kesinlikle salata yeme gebeliğin süresince demişti.. bir iki kez unuttuğum oldu tavuk soslarken.. ellerini dezenfekte ettiysen korkma bir şey olmadı bende ama genelde köfteyi falan eldivenle yoğurdum.. dikkat canım eldiven kullan ..
Deletedmom70006 Canisi28 benim doktorum sadece çiğ et yeme dedi canım. Dokunmama konusunu abarti bulmuştu gülmüştü hatta. Yine de teşekkür ederim 🌸