MorKelebek54 Neden aldırmakla bağdaştırma gereği duydunuz ki hemen? Hiç de o düşünce ile hareket etmedim yaptırdığım testler için. Sonrası için hazırlıklı olmak gerekiyor maddi ve manevi olarak. Özel çocukların eğitimi vs. daha önemli diye düşünüyorum her zaman. Kaldı ki tedavisi yok ne maddiyatından bahsediyorsunuz diyenler de çıkıp gelir şimdi ama öyle olmuyor. Özel bebekler doğduktan sonra kalp solunum sorunları çıkıyor büyüdükçe kimisinde, bunun içinde maddi olarak yine önlem almak gerekir. Evet hamileyken siz stres yapıyor olabilirsiniz ama asıl süreç doğum sonrası başlıyor, o zaman yalnız biz değil önümüzde el kadar bebek de olacak, bu sefer sadece biz değil her şeyden o da etkilenecek. Herkesin kendi fikri tabi ama direk yok aldırmayacaksan ne gerek var düşüncesi bana hep yanlış gelmiştir. Öncesinde ahkam kesip atıp tutanları kabulüm ne gelirse diyenleri , doğum sonrası ise anlık şokla kabul edemeyenleri kucağına alamayanları gördüm. Burada el kadar sabinin suçu ne? Hiç yok. Sevilmeli kucaklanmalı ilk doğduğunda. Anlık şoka girince de “ay ne bileyim ya başıma gelmez sandım yaptırmadım hiçbir şey ben” diyenler de suç oluyor sonrasında.