iremsknn Size bir kac hayattan örnek verecegim öncelikle ilk gebeligimde 14 kilo verdim sonrasinda sadexe 6 kilosunu geri aldim aman cok zayıfsın bisey yedigin ictiginde yok sende ne sekeri olur canimm diyen etrafa karsi yaptirdim gebelik sekerim cikti kontrol altina aldik sorun olmadi. Benle 4 ay arayla hamile kalan yengem hayati boyunfa ekmek pirinc makarna seker cikolaya yememis asiri fizigine dikkat eden saglikli bi bireydir 45 ile hamile kaldi 6. Aya geldiginde 80 kiloydu normal dedi galiba ama seker yuklemesi istedi doktor yaptirmadi ne gerek var dedi.. 8 aylikken sanci acilma acil erken dogum riski suyun azalmasi derken acildeki doktor seker yuklemen kacti dedi ee biz yaptirmadik dedi abim tabi, yengemde gebelik sekeri hat safhadaymis bilmediginden daha da seviyesi yukselmis oglum kiloluuu diye sevinirken 6 kilo dogurdum diye havalara ucarken yigenimin esasen seker hastasi olduğunu o an ogrendik diyabet1 tanisi konuldi 1 günlük bebege 6 kilo 37dr dogan cocuk kuveze alinirmi hic alinmisti suan 17 aylik hala seker hastasi ek gidada bile sece sece tadim yapildi yazik diyorum sadece. Yine kayinvalidem ben ogullarimin birini 5.700 digerini tam 6 kiloo dogurdum diye bana hava atti çünkü ben 2745 dogurmustum, neyse ogullarinin biri 12 biri 15 yasinda gecen ay biri hastalaninca gecenin bir yarisi acile goturduk rutin kan idrardan sonra tip1 diyabet dediler ee bunda varsa digerinede baktiralik dedik tabi ondada varmis eski kan degerlerini testlerine falan bakalim nasil olmus boyle bisey diye rutin 8 ve 10 yas kontrollerinde varmis meger saglik ocagi soylemis ama kayinvalidem toz kondurmamis bu doktor bilgisiz diye suan evde 1 aydir isyan soz konusu anne senin yuzundan seker hastasi olduk bu yasta diye cunku gebelik sekeri zaten varmis kadin bunu biliyormus ama ona göre doktor bilgisizmis doktor nerden bilecekmis o yuzden bu konumun ustune dusmemis 12 yasindaki suanda 92 kilo ama veremiyoe kilo dahada almaua devam ediyor digeri 100u gecti zaten spor diyet listeleri vs verildi ama insülin kullaniyorlar mecburi. Bilmem okur musunuz ama anlatmak istedim cokta goz ardi edilcek durum degil bu mesele hicmi evde kola meyve suyu bayramda 1 dilim baklava sabah kahvaltida sarellw findik ezmesi tahin pekmez falan yemiyorsunuz hicmi bi gofret bi cikolata cips vs tuketmiyorsunuz, sonucta hepimiz az da olsa bunlari yiyor içiyoruzuz bende 50lik yuklettim yine bu hamileligimde sukur cikmadi tabi ama normaldede suan kola limonaya vs iciyorum icim yaniyor diye o kadar tatli bile degildi tadi yani