26 Saatlik doğum hikayem ve öncesi
Öncelikle Rabbim herkese bu duyguyu yaşatsın gerçekten tarifi olmayan bi duyguymuş annelik ♥️ Gebelik hikayemle başlayıp doğumla bitiricem belki umut arayan annelere ve anne adaylarına bir umut ışığı olurum. 3 yıldır gebe kalmak için uğraşıyorum 2020 Ocak ayı kimyasal 2020 Nisan ayı dış gebelik ve bir tüpün alınması 2021 de 9 ay yumurtlama takibi ve gebe kalamama sonrası rahim filmi , film sonrası yapışıklık ve ardından histereskopi geçirdim. Histereskopinin 2. Ayı spontan gebe kaldım minik mucizeme 🤗 ama sonrası yine bir takım zorluklar bizi bırakmadı .6. haftadan 12. Haftaya kadar kanamalar ve hep yatmakla geçti . Kanamanın yanı sıra kusmalar yakamı 19. Haftaya kadar bırakmadı. 12-19 haftalar arası cinsiyetimiz hep erkek olduğu söylenirken detaylı ultrason da kızımız olacağını öğrendik 🌼bu arada 15-19 hafta arası beyinde iki kistimix vardı zararsız 22. Haftada kayboldu . Tam aksilikler bitti herşey yolunda derken 22. Haftada tansiyonlarım yükselmeye başladı ve alfamed + tuzsuz diyetle ilerledik preeklemsi riski yüzünden üstüne 24. Haftada gestasyonel diyabet olduğum anlaşıldı birde şekersiz diyet ekledik tuzsuzun yanına . Tam bunlara üzülüp ben bşy yiyemicem galiba çocuk beslenemeyecek diye düşünürken 25. Hafta Covid oldum 4 aşılı olmama rağmen ağır geçti doğumdan bir gün önceye kadar oksapar 1 hafta öncesine kadar corasprin kullandım . Şeker dolayısıyla suyum hep fazlaydı ama bebek çok şükür haftasıyla uyumlu gitti. Toplamda doğuma kadar 7 kilo aldım . 36. Haftada düzenli küçük şiddette sancılar nst de boy gösterdi ve 36+1 de nişanlım yeşil sümüksü olarak gelmeye başladı . Doktorumuz ortalama 10 günümüz olduğunu söyledi ve doğal doğumu
desteklediği için tansiyon ve şekerim de olsa asla sezeryana yönlendirmedi . 38+0 da gece 4 de adet sancısı gibi ağrılarım olmaya başladı 06:25 de suyum az da olda geldi . 10 da hastaneye yatışım yapıldı sancılar oldukça düzenli ve şiddetliydi fakat ben hala hissetmiyodum . Gece saat 3 olduğunda ağrılar dayanılmaz hale geldi açılma 5 cm olmuştu ve epidural takıldı ( suni sancı hiç almadım ) . Epidural etkisiyle 2 saat uyumuşum bi pilates üzerinde bir Matta derken açılma 8 cm i buldu ve ağrılar şiddetlendi epidurali ıkınma etkili olmaz diye tekrarlamadılar ama ağrıalr dayanılmaz hale gelmişti 10 da doğumhaneye alındım suyum patlatıldı 42 dakka sonra minik mucizeme kavuştum 26 Saatlik o süreç mutlu sonla bitti ♥️🙏 çok uzun oldu hakkınızı helal edin Rabbim isteyen herkese nasip etsin kucağını boş bırakmasın inşallah 🤲