Selamlar herkese 😍 26 haftalık olduk biz ilk doğum olucak doğum konusunda çok kararsızım çok araştırdım sordum ama hala kafam karışık normal doğum konusunda allah nasip eder mi bilmiyorum tabi ama kendime güveniyorum yapabilirim diyorum ama bi yandan da çok fazla sorun yaşayan gördüm duydum o yüzden sezaryen yapmak istiyorum rahat olsun diye kafam Allak bullak 😕

Busrabens ben normal yaptıysam herkes yapar ya cidden 😂 hatta doğum yaptıktan sonra daha bebeğime bakamadan ilk kendi kendime konuşmam bu konu oldu oha nasıl yaptın emineeeee diye

Busrabens hiçbir sıkıntı yaşamadım canım ama bu idrar sorunu 4-5 normal doğum yapanlarda oluyormjş yengemden biliyorum

Busrabens Bebeğim sezaryende sorun yok mu sanıyorsun 😃 Bırak bebeğin nasıl gelmek isterse hangisi sağlıklıysa o olsun elbet çıkacak bi şekilde bu çocuk 🙈

Busrabens açıkcası bu deformasyon olayı kişiden kişiye farklılık gösteriyor kişinin karnının çatlaması bile hem deri yapısı hemde genetik bir faktör.bu yüzden kıyaslamaya gitmek çok doğru değil hattta doğum hikaye ve hurafeleriyle kendini doğuma hazırlaman kadar yanlış bir durum yok misal ben 4.bebeğimi bekliyorum 3 normal doğum yaptım ilkinde 3 dikiş oldu ki bu hayatımı asla olumsuz yönde etkilemedi çabuk iyileşti diğerleri kesisiz çok temiz bir doğum oldu doğumdan sonra hemoroid harici hiçbir problem yaşamadım ondada ilaçla iki günde kurtuldum doğumhaneden yürüyerek çıktım kendim duş aldım giyindim bebeğimle ilgilendim odamada yürüyerek geçecektim biraz kızdı ebe azıcık prenses gibi davran kuzum oturmayı bil diye🫣😁normal doğum konforlu evet ama doğum şeklini bebek belirliyor maalesef hakkımızda hayırlısı olsun inş🤲🏻

Seymoshh maşallah 🧿 hayırlısı diyelim o zaman ne diyim 😅 şansımıza hangisi olursa. Bu çatlama olayı ne zaman oluyor acaba

Busrabens oda belli olmuyor kimisinde 20 li haftalarda kimisindede7.ay itibariyle başlıyor kimisinde hiç olmuyor ama ne kadar nem oranını yüksek tutarsanız o kadar faydası oluyor ben 22.haftamdayım kantaron yağını vazeline karıştırdım kullanıyorum düzdnli hem göğüs hem karında harici bir çok kremde var tercih edebileceğiniz

Busrabens deforme oluyorsa da artık herşeyin çaresi var bence normal doğumu deneyimlemelisin sezeryan bebek için çok sağlıklı bir yöntem değil

Seymoshh ben Hindistan cevizi yağı kullanıyorum oNun dışında eczaneden aldığım bi
                  Krem var ama kokusu kötü kullanamıyorum çok şükür şu an bişey yok olmaz da inşallah 😂

Tabiki öncelikle normal olanı.bir sorun varsa sezeryan.bu sorun illa vücudunuzla alakalı değil yani istemiyorsunuzdur korkuyorsunuzdur.Ama önce normali deneyin derim belki çok çabuk açılacaksınız.burdan okuyorum hiç farketmeden 4 cm le kontrole gidenler var.benimki açılmadı üç cm de kaldı sezeryana döndüm.sezeryanında sonrası zordu benim için.

Busrabens ikiside çok rahat canım inan 🙏🏻 Sunisiz kendi doğum sancılarımı çektim ve kafası rahim ağzına sıkıstığı için acil sezeryana döndü ☺️ Ben sancılarıma kahka attığımda annem ve teyzemler bem beyaz kesilmişlerdi 😃 sezeryandan ağladımda da öyle ama sonu çok güzelll ☺️ Ne acı kalıyor ne de yorgunluk ❤️ Nasıl gelmek istiyorsa bırak öyle gelsin derim 🙏🏻

Busrabens 🤭🤭 o heycan sende erken başlamış beni 35 de basmıştı o heycan 😃😃😃

2Bebek1Anne bu heyecan öğrendiğim günden beri var da ara ara unutuyorum son 35 güne düşünce hastane kapısında yatarım herhalde 😂😂