Mayisannesi34 Birminikcivciv ilk gebeliğimde açlık ve üç aylık kan şekerine bakmıştık, şeker yüklemesi yaptırmadım. İkincisinde de yaptırmadım. 😊
anne96 Birminikcivciv ben hıcbısey yaptırmayı dusunmuyorum 🤷🏻♀️ ama glukozu ıcmeden sadece aclık tokluga baktıran da var
esradgn123 Birminikcivciv Doktor bana bir dahaki muayeneye aç gel açlık ve tokluk şekerine bakalım şeker yüklemesi yapmayacağım dedi
Elif_3434 Açlık Tokluk şekerine sağlık ocağı bakıyor mu birde aç mı gitmek gerekiyor. 22 haftalığım şuan ne zaman yapılıyor
_merii4 Elif_3434 sağlık ocakları herturlu testleri yapiyor idrar hariç ben tokluk kanına orda bakmıştım ve evet ac karna gitmeniz gerekiyor
Gamzesaa Elif_3434 24. Haftada yapılıyor sabah aç giderseniz sağlık ocağında yapılır ertesi günde kahvaltı yap gel diyorlar genelde
gkbyza _merii4 hadi ya bizim sağlık ocağı da açlık şekerine bakıyor kan ve idrara bakıyor, tokluk şekerine bakmıyor ne alakaysa 😅
Gamzesaa Birminikcivciv yaptırmak zorunda değilsiniz sabah gidip açlık baktırırsınız ertesi gün de tok gidip tokluk baktırabilirisniz
goktugunannesii Birminikcivciv beeenn :) doktorum sadece açlık ve tokluk istedi çok şükür sonuçlar gayet iyiydi şeker yüklemesi yapmadı. Zaten şuan doktorların çoğu yapmıyor şeker yüklemesi. Yaptırma bence açlık tokluk yeterli.
nidair Bende şeker yüklemesi yaptırmadım, sağlık ocağında açlık tokluk testi ve idrar tahlili verdim orda ki sonuçlarda normal çıkınca gerek duymadık
Nskyhn Birminikcivciv ben 🐣🐣 26.haftadayim. 24.haftada aç tok kan vereceğim şeker yüklemesi istemiyorum dedim. Doktor da tamam dedi. Ac verdim sonra kahvaltı yaptım evdeki şerbetli tatlıyı gömdüm tok kan verdim. Tok kanım 60 çıktı çok düşük çıktı. Doktor da gerek kalmadı zaten artık dedi. Her ay aç tok kan vermeye devam ama dedi. Ama ben çok dikkat ettim. Gebelik şekeri olmasın diye diyet gibi yedim her şeyden uzak durdum
Black00 Birminikcivciv benim doktorum yükleme yaptırmadı açlık tokluk ve hba1c diye bi değer bakıldı 3 aylık şeker ölçümünü yapıyormuş
gkbyza Birminikcivciv ben de yaptırmadım açlık 73 tokluk 95 çıkmıştı açlığa sağlık ocağında bakılmıştı tokluğa cihazla bakmıştık dün tokluğuma baktım tekrar 101 çıktı ama birkaç dilim karpuz yemiştim sanırım o çıkarttı ama ben de dikkat ediyorum porsiyonlarımı baya azalttım özellikle meyvede. Tatlı zaten cok sık yemiyorum şekerim düşerse anca