Arslanyavrusu123 Kızlar ben çalışmıyorum doğumdan sonra ücret veriliyormuş bunun için. NEreye başvuru yapcaz
Kedilitazeanne1 Arslanyavrusu123 devletin verdiği bir ücret ama ilk çocuğa sadece bir seferligine 300tl. İkinci çocuğa 500mü 600 mü ne öyle yani oda sadece bi seferlik bir ücret
MeyraRana Arslanyavrusu123 nerde yaşıyorsun cnm eğer İstanbulda yaşıyorsan gebeliğine dair aile hekiminden kağıt al kaymakamlığa git şartlı gebelik yardımına başvur 2 ayda bir para yatıyor
Adeninannesiii Arslanyavrusu123 sigortan 4. Aydan itibaren yattıysa 32. Haftada doktor doğum izni raporu veriyor ve bunun karşılığında ödenen en son değismediyse 12.450₺ gibi birşeydi sanırım
Rabiaerol1 Kedilitazeanne1 evet ama onun bi diğeri de var benim ablam almıştı 10.000 kusur onun için de sigortalı olmak gerekiyormuş
Melekzx Kedilitazeanne1 ikincisi 400 üçüncüsü 600 ama nereye başvurulduğu hakkında bir bilgim yok eğer sizin varsa bizimle paylaşır mısınız 😊
Rabiaerol1 Kızlar benim bildiğim 4 aydan sonra sigortalı olman gerekiyor doğuma kadar otomatik veriliyor diye biliyorum 😊
Kedilitazeanne1 Rabiaerol1 evet onun içinde 6 ay kadar felan mi ne sigortalı olman gerekiyor. Doğum parası o ayrı
Mxmxy Her çocuk için tek sefer verilen bi para diye biliyorum . Sanırım bulunduğunuz yerdeki hükümet konağına başvurmanız gerekiyor .
Mxmxy Doğum parası dediğiniz devletin verdiği her çocuk için tek seferlik verilen bir para . Diğeri ise gebeyken sigortalı olarak uzun bir süre çalışınca sigortadan dedikleri gibi doğum parası alabiliyosunuz evet o farklı ama .
Deryak52 Asenahil zam geldi asgeri ücrete geçen senedekiler 13 almıştı geçen arkdsa 6bin almış ikinciye nekadar alacak bilmiyorum
Asenahil Deryak52 Evet asgari ücrete zam geldi ama rapor parası çalıştığımız dönemde ki aldığımız maaşın ortalamasına göre yatiyor olmalı
Asenahil Deryak52 Şimdi 170 i aradım raporumuzun başladığı tarihten geriye dönük 12 aydan hesaplaniyormuş değişen bişi yok yani
Kedilitazeanne1 Arslanyavrusu123 e devletten başvurabiliyorsunuz diye biliyorum ama çocuk dogdukran sonra veriyolar çocuğun doğduğuna dair bir doğum belgesi gerekiyo gidip alcaksinizsonra