Serap-Yigit tazeanneveminigi ben devlet hastanesine perşembe gideceğim ona soracağım artık. Kuzenim hamile o ilk baştan beri kullanıyor
Ebaby Degisken89 hadi ya çok geçmiş olsun ben de çıkardıktan sonra dedim artık kullanamıyorum heralde ama tekrar soracağım
Ebaby Bilgekpn deviti bana folik asit yerine vermişti ilk öğrendiğimde ama folik asite başlayınca onu kullanmadım bir daha
Xeyale96 Ebaby Merhabalar,bir şey sormak istiyorum,siz vitamin kullana bildinizmi?bende hiç bir şekilde yutamıyorum,çok bulantı yapıyor,ağzıma koyduğum gibi çıkarıyorum☹️
Ebaby Xeyale96 merhaba şöyle ben akşamları almaya başladım o imomı bir iki gün öyle gitti sonra gene kötü oldum sonra Demir ilacına başladım bi süre sadece onu kullandım yememe de dikkat ettim şimdi Demir ve magnezyum alıyorum onun dışında yediklerine dikkat ediyorum
suelin Xeyale96 ben ne folik asit ne vitamin doğru düzgün kullanabildim O vitamin i icer içmez kustum bi faydası olmadi yediklerim de boşa gitti onla beraber.biraktim eskiden hap vitamin mi vardı Allah aşkına korkmayın ya
Dnz35 Ebaby bende kullanamıorum oyuzden sadece ferrum demir ilacı kullanıorum okadar yememe içmeme dikkat ediyorum
gizgizz Deletedmom727272 kan tahlili yapılmadan hangi takviyeyi alması gerektiğini nerden bilecek? Bunun analizini yapabilecek tıbbi tecrübe de lazım :) mesela ben hayatım boyunca b12 takviyesi almadım (insanlar şuursuzca hiçbir tahlil yaptırmadan b12 takviyesi alıyor) ben tahlil yaptırdım ve aşırı yüksek çıktı ve bu da tehlikeli bir durummuş. Mesela Ben takviye nasılsa diye tahlil yaptırmasam gidip hiç bakmadan b12 takviyesi alsam sonu çok kötü yerlere gidebilirdi. Bu sebepte evet, tıbbi bilgi şart :)
Xeyale96 Ebaby anladım canım çok teşekkürler cevapladığın için,inşallah sağ salim bebeğini kucağına alırsın🤲🏻bende yediklerime çok dikkat ediyorum,ama bu vitamin olayı psikolojimi bozdu artık😕
svydaikalb Decavit çok iyi geldi bana kullanmadığım zaman aşırı halsiz ve bitkin kalıyorum bir de magosit verdi
Ebaby Xeyale96 lnşallah sen de canım ben de çok düşündüm üzerine ama son aya girdim artık düşünmüyorum bir şey olmaz n iyisi stres yapmamak doktorum da sabit artık o da tamam dedi öyle devam ediyoruz bakalım
suelin Ebaby doğal yiyorum eskiden hap mi vardı Allah aşkına bizden baya baya önceki nesillerin hepsi mi sorunlu sanki Hep paraya tuzak bu ilaç hap vitamin kapsül vs şeyleri sen bilirsin yine de .
Xeyale96 suelin evet haklısınız bende hep öyle düşünüyorum,eksiden annelerimiz doğru düzgün beslenemezlerdi bile,çok şükür sağlıklıyız hepimiz,ilaç içip bulantıdan beslenememek daha kötü bence
suelin Xeyale96 eeee şimdi bi laf çıkarmışlar folik asit önemli vitamin önemli madem onemli içenler nie kusuyor Belki bebege iyi gelmeyen bişey var içinde kabul etmiyor vücut. Ben bilmiyorum zaten hap yutamiyorum hap yutma sorunum var boğulacak gibi oluyorum o omega yağı falan kokusu da hep kusturdu beni zorla bi kac kere ictim Sonra baktım yediğim içtiğim kusmaktan yaramio ben de bıraktım demir ilaci kullanıyorum ferrum yazdı doktor bana ama sıvı bu cam şişede bir içimlik olanından kapağını açıp içiyorum ampül mu ne diyorlarmis Onu içebiliyorum bir tek