Merhaba arkadaşlar öncelikle açılması yavaş ilerleyenler ve devlet hastanesinde dogumu merak edenler için yazmak istedim biraz uzun kusura bakmayin :).
20 haziranda devlet hastanesinde normal doğum için yatis vermişti doktor , 1 haftadir 1 cm olan açılma neyi denediysem ilerlemedi. 19 haziran akşamı su sızıntısı gibi akıntı olunca suyum geldi sanip hastaneye koştuk doktor hanımda zaten yarin sabah yatisin var bi daha uğraşma şimdiden yatıralım seni dedi. Esenler kadın doğum ve çocuk hastanesinde yatışım yapıldı. Dogumhanede gece 4 gibi rahmime bir ilaç yerlestirdiler bu açılmayı tetikleyecek sancı oluşturacak dediler , 20 haziran sabah 11 e dogru ilacın verdigi sancı en üst seviyeye çıktı, abartısız söylüyorum doğum sancısı bu kadar ağır degildi sezeryan ihtimaline karsi sürekli nst ye bagli kaldığım icin ağrıyı yürüyerek karşılayamadım yastığı yatağı ısırdım acıdan , beni sezeryana alın diye yalvardım. Her hamile kendi odasinda doguruyor odalar yan yana , ben odamda acı cekerken yan odadaki kadın çığlık kıyamet doğum yapıyor, sesleri duyunca ben iyice kasıldım , saat başı alttan muayene ettiler ve açılmanın ilerlemedigini soylediklerinde iyice gerildim. 20 haziran saat 16:00 da ilaci cikardilar agrilarim hafifledi bu süre zarfında bir su bile içemedim her an ameliyata alabiliriz dediler. 21 haziran sabahı suni sancı bağladılar bana normal serum taktılar sanıyorum bi anda ağrılar gelmeye başlayınca kaynanam bu suni sanci sabret dedi. Bu arada hala hastaneyi inletiyorum acıdan. Öğlen 6 cm oldu açıklık , ebe suyumu patlattı. çubuk gibi biseyle içeriyi karıştırdığını düşünün kasilmalar olmasa katlanırdım ama dayanadim. Saat 3 te bebegin başı göründü dediler , hala yataktayim nst ye bağlıyım beni çözün diye yalvarıyorum ama yanimda kimse yok , ıkınma hissi gelince ben bebek geliyo diye çığlık atmışım dışardan eşim duymuş beni. Meger bebek kendini itiyormuş, bebegin başı kanaldan gecmeye başlayınca beni çatala aldılar bu arada Allahim sen yardım et diye bağırıyorum başımdaki ebe derin nefes al ve ıkın sadece dedi 3 kere ıkındım ilkinden sonra gözlerimi kapatmıştım sonra kucağımda bi sıcaklık hissettim gözlerimi açtığımda kızımı gördüm o an bütün acılarım dindi sanki yeniden doğdum. Dogumun çok zor olmasinin nedeni rahim ağzının yukarda olmasıydı. 13 günlük oldu kızım hala tam düzelemedim zaten kansızlık problemim vardı, dogumda da normalden fazla kan kaybetmisim vücutta kalan kanda da demir yok denecek kadar az kalmış 2 gün yattim hastanede. Rahim ağzı yukarda olduğu icin zedelenme ve yırtılma çok oldu , çok fazla dikişim var ( makata kadar) ama kızımı her kucağıma alışımda ağrılar yok oluyor ❤