Geçen perşembe 30Haziran sabah 6da doğum yaptım🥰2. Bebeğim. İlki 20aylık şuan🙈 İlk önce planlı sezeryan düşünmüştüm tam ayın 30una hem de😀Doktorum da ben düşündüğümü söylemeden 38+0 oluyor alabiliriz demişti çünkü aşırı rahatsızdım artık hmilelikten. Sonra içim elvermedi müdahele etmek istemedim doğuma kendi başlasın deyip iptal ettik. Geçen doğumum da kendi başlamıştı. Çarşamba tüm gün çok hareketsizdi garip bir şekilde tek bir kasılmam olmadı ki toplanmalar kasılmalar çok fazlaydı normalde. Bir tuhaflık vardı bugün bişiler olcak sanki dedim. İlk gebeliğimde de tam tersi çok rahatsızdım doğumun başladığı gün o gün de anlamıştım geleceğini. Çarşamba gece işte bir anda sıcak sıcak ıslaklığa uyandım suyum gelmişti bi oh çektim:) Geçen sefer de su gelerek başlamıştı ama ilk ve 37.nin başıydı diye telaşlandık tabi tir tir titremiştim. Sezeryana girene kadar. Bu sefer hiç öyle bir şey olmadı. Sakince ve mutlulukla hastaneye gittik gece. İşte anca sabaha karşı kontroller yapıldı ekip toplandı. Ebe doktorumun isteğyle öncesinde rahim ağzı kontrolü yapmak istedi kordon sarkmasınfalan var mı nedir acil bir durum var mı diye ama izin vermedim korktum🙈azıcık bakabildi ısrar etmedi doktora danışarak. Nstye bağladılar kan aldılr falan sonra ameliyathane🥰Belden uyuşturma acımıyor. İlk seferinde de acımamıştı. Sakinleştirici de verdiler ve hayatımın en rahat dakikalrıydı dikilirken😀çok rahatlamış ve mutluydum kendimi bıraktım tadını çıkardım. Alkol almış gibiydi kafam😀Bebek zaten hemen çıkıyor öptüm foto çekildim falan. Çekiştirmedir bastırmadır hiç hissetmedim. Sondayı da uyuştuktan snra taktılar çıkarırken de asla acı yoktu geçen seferki gibi. Gelelim uyuşma geçtikten snrasına:) ilk doğum epiduraldi ağrım gerçekten olmadı öyle durduğu yerde. Kalkarken yürürken tabi haliyle ağrı oluyor ama çok kolay kalkmıştım yürğmüştüm ertesi güne de ayaktaydım tam yani yavaş hareketlerle. Bu sefer spinal oldum ama öğlene kadar durduğu yerde biraz ağrı hissetim ama ah vah yapacak kadar değil ama rahatsız oldum yani. Öğleden snraya ağrı kesicilerin de etkisiyle geçmişti bir daha durduğu yerde ağrımadı ama kalkarken yürürken falan olacak artık. Çok rahat tek seferde kalktım yürüdüm. Beni rahatsız edem sezeryan ağrısı değil gaz sancısıydı. Geçen sefer epidural kaynaklı kaburgalarım sanki birbirine giriyordu çok rahatsız oldum duramadım. Bu sefer de kaburgamdan girip boynumdan çıkıyordu gaz sancısı. Epidurale göre daha idare edilirdi. Ama epiduralin de sonrası seseryan ağrısı açısından daha konforluydu benim için. Ama spinal için pişman olamdı bir daha olsa bir daha spinal olurdum kaburgadaki batmalar epidural takılıyken benim için daha zordu. Şuan 4.günüm ayaktayım. Hep ayaktaydım şükür gerçi🙈doktorunuzu iyi seçin derim vücut meselesi evet ama elden ele de farkediyor valla. Sorularınız olursa cevaplarım🥰herkese kolay sağlıklı ve konforlu doğumlar🥰Ha spinaldeki baş ağrısı ya da bel bende olmadı. Epiduralde de olmamıştı.