Veee benimde doğum hikayemi yazmak nasip oldu😊 bu zamana kadar bir çok doğum hikayesi okudum inşallah bir gün bende yazabilirim diyordum. Çünküü hamileliğimin başından beri sıkıntılı bir süreç geçirdim. Başlarda düşük riskim vardı,9 ay boyunca bitmeyen mide bulantılarım,mide yanmalarım, ve ara ara gelen kanamalarım olmuştu çook şükürrr miss kokulum yanımda uyuyor🥹 bugün 18 günlüğüz🙏🏻 şimdi başlamak istiyorum. Hamileliğimin tee en başından beri normal doğum istiyordum. Kesinlikleee sezeryan olmam aslaa diyordum ve sezeryan oldum😁 hiç doğum korkum olmadı ta ki 38. Haftaya kadar bir korku sardı ki beni anlatamam ben nasıl doğurucam nasıl yapıcam doğum hikayelerini okuyorum işte makatıma kadar kesildi yırtıldı falan yazıyorlar dedim ki ben normal doğuramam. Ama bu süreçe kadar 5. Ayımdan itibaren her akşam düzenli olarak yürüyüş yaptım, evde kendi çapımda plateste hareketler yaptım,squatlar,hurma yemeler yani normal doğum yolunda ilerliyordum dediğim gibi 38. Haftaya kadar sonra dedim ki ben asla normal doğuramam yapamam yani. Neysee çatı muaynesi günüm geldi burda da okuyorum tabi çatı muaynesiyle ilgili işte şöyle canım yandı böyle acı verici bişey yok diye korktum ama kendimi çokta kasmadım yani. Neyse doktor baktı çatıya dedi ki çatın basıkk ama bebek daha kanala girmediği için çok bişey söyleyemem çünkü esneyebiliyor kanala girince dedi. Çatı muaynesi acıtmıyor onuda söylüyeyim yani ben çok bisey hissetmedim kendimids kasmadım 😊Bu arada 38. Haftadaydım bebek daha kanalda değildi normalde ilk gebeliklerde doğumdan 2-3 hafta önce kanalda olması beklenilirmiş ilk gebelik isee doktorum öyle dedi. Bir sonraki hafta tekrardan muaynem vardı gittim bebeğin kilosu 3800 çıktı usg doktor tekrardan çatı muaynesi yaptı hala aynı açıklığında hiç yok dedi. Bende artık normal doğumdan korktuğum için doktoruma ben sezeryan istiyorum dedim🥲🥲 doktorumda sen normal doğum istediğin için ben bekliyordum normal yapsaydım eğer çok zorlanırdın kesin yırtığın çok olurdu çünkü çatın buna çok müsait değildi dedi. O zaman yarın seni sezeryana alalım dediii benn şook😂 elim ayağım titredi o an korkudan heycandan 12:30 sezeryan saati verdi ben odadan çıktım nasıl ağlıyorum amaa 😂 çünkü dişçiye giderken bile çok korkan biriyim🥲 neyse tahlilleri yaptık eve döndük o gece asla uyku uyumadım elim ayağım titriyor yüreğim ağzımda nefesim kesiliyor çok korkuyordum çünküü ya masada kalırsam diyordum kalınmıyormuş 😂 sabah hazırlandım süslendim çıktık evden ben tabi hatim indiriyorum hastaneye gidene kadar. Geldik beni nst bağladılar, nst sandım çıktı hiç anlamadım😂 imzalar atıldıı saatt 12:20dee geldiler beni almaya kalbim ağzımda atıyor ama ameliyathaneye indik belden iğnemi vurdular hiçbişey hissetmedim bildiğiniz sivri sinek ısırığıydı ama öncesinde sprey sıktılar muhtemelen uyuruşturdu orayı. Sonra uyuştım sondamı taktılar tepeye bir baktım kii herşey gözüküyor beni boyuyorlar 😂 dedim ki herşey gözüküyor yukarıdan kafamı çevirdiler zaten yan tarafımda sürekli benimle biri konuştu sorular sordu. Sonra gögsümde bir baskı hissettim çekiştirme gibi o ann miss kokulumm geldii🥰🥰 bebeğin doğdu dediler ağlamıyor dedim ağlıyor sen duymuyorsun dediler bana 😂 muhtemelen bana ameliyattan önce bişey verdiler çünkü ben bütün olan biteni hayal meyal hatırlıyorum, kesik kesik bende herşey damar yolundan beyaz sıvı bişey vermişlerdi o olabilir. Bebek çıktıktan sonra inanılmaz midem bulandı ve kustum 2 kez sonra bana seni uyutucaz bizim biraz işimiz var seninle dediler ve yarı uyuyordum ameliyathane ekibi harikaydıı hepsinden Allah razı olsun 😊 sonrasında odaya çıktım ilk kalkış çok zordu ölüyorum dedim ama ölmedim🥲🥲 sonraki 1 hafta zorlu geçti kesiyorlar seni sonuçta illa bir zorluğu olucak. Şuan 18 günlüğüz ve her işimi kendim yapabiliyorum hiçbir sıkıntımız yok. Sadece çoook uykusuzum annelik çok zormuş gerçekten rabbiiim isteyenn hakeden herkesee nasip etsin benimde hikayem böyleydi uzun hikayeleri dinlemeye okumayı hep çok sevmiştim bende size uzun bir hikaye yazdım umarım sıkılmamışsınızdır.😊 sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz 🫶🏻